Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarabianie na farmieniu

miija

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Zalogowałam się na forum, żeby zaczerpnąć opinii na temat sprawy, która nurtuje mnie od jakiegoś czasu. Ostatnio szukałam możliwości zarabiania przez internet i nie mówię tutaj o dorabianiu paru groszy tylko pracy, która finansowo będzie zadowalająca tak jak praca na etacie.

W związku z powyższym chciałam poruszyć dwie kwestie:

• zarabianie na sprzedaży złota w grze za realne pieniądze
  • problemy w grze wynikające z w/w akcją

Zacznę od początku. W związku z tym, że informatyka i branża gier komputerowych rozwija się najszybciej (np. takie firmy jak g2a) szukałam możliwości zarabiania pieniędzy z domu i trafiłam na taką stronę https://www.sellersandfriends.com 

Można tam sprzedać różne rzeczy za realne pieniądze kiedy np. rezygnuje się z gry z powodu braku czasu lub po prostu, traktując to jako zajęcie zarobkowe. Wyczytałam w internecie, że lineage 2 jest taką grą, w której jest bardzo duży ruch i wiele osób zarabia tak, dlatego chciałam dowiedzieć się w jaki sposób się to odbywa. Czy można to robić samemu czy potrzebna jest większa grupa ludzi, ile czasu zajmuje "wdrożenie", czy ktoś z was zarabia w taki sposób, ewentualnie jakie według was są najlepsze gry do zarabiania bo tam jest ich kilka do wyboru.

Jeżeli chodzi o drugą kwestię, to z jednej strony rozumiem, że jest to trochę nieuczciwe oszukiwanie wobec osób, które nie korzystają z takich usług, bo można uzyskać nad nimi sporą przewagę, a czytałam również, że wiele gier zabrania i karze graczy za takie zachowanie. Jakie są sposoby na ominięcie zabezpieczeń? Czy jest to trudne bo przecież takie strony by nie istniały gdyby nie dało się tego obejść. 

Mam nadzieje, że ktoś wyjaśni mi dokładniej jak to wygląda i czy da się tak realnie zarabiać.

Pozdrawiam ciepło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...