Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NosTale przez steam a multiclient

Ganeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, ostatnio weszła do NosTale opcja połączenia naszego konta do platformy Steam. Zawsze korzystałem z multi clientów i nie miałem z tym żadnego problemu. Po połączeniu konta zacząłem się zastanawiać czy jest teraz jakiś sposób, żeby przez Steam'a móc wyczytać iż używamy dwóch NosTale na jednym komputerze?

Opublikowano

Nie jestem pewny , ale na steamie chyba nie da rady włączyć tej samej gry dwa razy jak już parę gier na raz , jeśli źle mówię to mnie poprawcie.

nostaleh.png
Opublikowano

Sprawdziłem. Włączyłem NosTale na Steamie i spróbowałem włączyć któregoś z multiclientów. Nie podziałało. W takim razie nasuwa się inne pytanie. Jeżeli mam konto połączone ze steamem i grę będę uruchamiał poprzez normalnego clienta (nie poprzez steam), to czy w ten sposób jest możliwość wlepienia odpowiedniej kary? Nie chciałbym celowo odłączać tylko z powodu gry ze Steama. Jest to dla mnie wygodna forma korzystania z gry, ale czasem są sytuacje, że potrzebujemy kilku postaci. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety polscy gm nie rozumieją, że ta gra potrzebuje legalnego multiclienta. Dopóki nie będzie to legalne, to myślę, że o multicliencie przez steam możesz zapomnieć. Po ostatnich update'ach jest ciężko z sandboxami nawet na "stary sposób", bo dużo z nich zostało dezaktywowanych. W teorii odpalanie kilku nostale jest karane, w praktyce już nie. Domyślny program Nostale przez Steam i Gameforge jest taki sam, więc nie da się ich odpalić podwójnie. Z konta połączonego ze steamem możesz korzystać także przez Gameforge.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...