Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aetertech vs Gladiator vs sorc vs assasin

beblok20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam postanowilem sobie pyknac w aiona wlasnei mi sie sciagnal i stoje przed ciezkim wyborem bo mam 3 klasy ktore najbardziej wydaje mi sie ze mi sie spodobaly xD i moje pytanie do was ktory z tych klas jest najmniej monotonna,nie sluzy wylacznie do tankowania czy jako support zadaje dosyc spory damage radzi sobie dobrze na pve jak i na pvp i nie wymaga eq z kosmosu, z gory dzieki xD

Opublikowano

Radzę popracować nad interpunkcją :P

Co tu mogę powiedzieć hmm...
W dzisiejszej 'mecie' każda klasa jest droga i posiada kilka setów, więc nie ma opcji, że wejdziesz do gry, nabijesz lvl i będziesz robić wszystko, co Ci się podoba po tygodniu grania.

Jaka klasa?
Tutaj wszystko zależy od Twoich indywidualnych preferencji.

Odradzam jednak Sorca z tego względu, że sleep stał się mniej wartościowym CC :P
Jeśli natomiast klasa Ci się spodobała na tyle, że chcesz się nim bawić to śmiało, ale aktualnie tylko najlepsi Sorcowie są coś warci.

Assasyn?
Klasa solidna, nie tak bardzo jak kiedyś w mojej opinii, ale jednak... jeśli ogarniasz to zawsze przydatny. 
1. Masz gear.
2. Znasz swoją klasę na wylot.
3. Znasz swoje możliwości na wylot oraz możliwości klasy.
4. Znasz inne klasy i wiesz, jak odpowiednio zareagować.
5. Myślisz.
6. Masz dobry komputer i niski ping.

Gladiator?
Przyjazny nowicjuszom właściwie.
Nie jest to jakaś szczególnie trudna klasa, wystarczy ogarnąć kilka podstaw i można się bawić.
Gear jest wymagany, jak najbardziej, bo taką mamy metę, że bez gearu niczego nie zdziałasz, wiec musisz się pogodzić z tym, że każda postać wymaga czasu.
Glad dysponuje doskokami i sporym AoE, więc możesz robić naprawdę spory pogrom na PvP i jednocześnie denerwować Sorców z drużyny tym, że będziesz wybudzać przeciwników ze sleepa ;p

AT?
Robot, puszka.
Blaszak jest naprawdę denerwujący, gdy zbliżysz blisko do przeciwnika.
Masz dmg, jesteś tankowaty, masz CC, więc w sumie... fajna zabawa i irytujący dla przeciwnika tzw. one target :P

Ja osobiście polecałbym Ci Gladiatora, bo sam gameplay jest w miarę 'dynamiczny', więc nie zrazisz się do gry, której, szczerze mówiąc, nie polecam.
Polecam także AT.

Pooglądaj filmiki na YouTube z PvP i PvE, aby ocenić, która klasa Ci się bardziej podoba.
Ja, gdy grałem, to wolałem się pobawić Gladiatorem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...