Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szary ekran i problem z domem aukcyjnym w Forza horizon 3

arnio12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dwa problemy z forza.

1. To po jakims czasie gry (roznie raz 10 min, raz przykladowo 2h) pojawia mi sie szary ekran i wylacza gre.

2. To mam problem z Domem aukcyjnym, wszystko dziala normalnie tylko z nim mam problem. Czy to trzeba odblokowac wszystkie festiwale czy przejsc iles procent gry?

Z gory dzieki za odpowiedz oraz jezeli zly dzial to prosze przeniesc.

Opublikowano

1. Wyświetl w systemie urządzenia do nagrywania i wyłącz wszystkie na czas gry. Daj znać czy pomogło.

2. Jeśli cała rozgrywka multiplayer działa, a problem jest tylko z domem aukcyjnym to sprawdź czy nie blokuje Cię kontrola rodzicielska i czy jesteś pełnoletni/dorosły na profilu.

HB5fLf7.png

• TheVolume zmienił(a) tytuł na Szary ekran i problem z domem aukcyjnym w Forza horizon 3
Opublikowano
8 minut temu, TheVolume napisał:

1. Wyświetl w systemie urządzenia do nagrywania i wyłącz wszystkie na czas gry. Daj znać czy pomogło.

2. Jeśli cała rozgrywka multiplayer działa, a problem jest tylko z domem aukcyjnym to sprawdź czy nie blokuje Cię kontrola rodzicielska i czy jesteś pełnoletni/dorosły na profilu.

Ze tak glupio sie zapytam gdzie sprawdzic ta blokade rodzicielska? Bo wczoraj szukalem i znalezc nie moglem

24 minuty temu, TheVolume napisał:

Cos takiego mam 

KbLu6y2.png

Opublikowano
5 minut temu, TheVolume napisał:

W ustawieniach konta microsoft (sprawdzasz datę urodzenia - pełnoletność i ew. czy nie masz tam statusu dziecko/nastolatek).

Mam tylko date urodzenia i mam 1995 rok ustawiony, a nie mam tam reszty

Opublikowano
15 minut temu, TheVolume napisał:

Sprawdź jeszcze ustawienia prywatności xbox live i napisz czy wyświetla Ci jakiś błąd, czy po prostu opcja domu aukcyjnego jest niedostępna?

Jest taka szara jakby niedostepna, a co do tego 1 bledu to nie zadzialalo z tymi opcjami nagrywania 

Opublikowano
1 minutę temu, TheVolume napisał:

A ustawienia prywatności sprawdziłeś?

Wracając do szarego ekranu i wyłączania gry - podaj specyfikację komputera.

patrzylem ustawienia te

Procek i5 6400

grafika nvidia gtx 750ti 2gb

8 ramu

Opublikowano

Obserwuj użycie RAM'u podczas gry, po wyrzuceniu do pulpitu sprawdź podgląd zdarzeń w systemie (w zakładce aplikacje) i zobacz czy pojawił się wpis o błędzie. Sprawdź też czy nie masz nowszej wersji sterowników karty graficznej do zainstalowania. Pobaw się ustawieniami grafiki - zobacz czy na najniższych detalach i mniejszą rozdzielczością też będzie wyrzucało. Przejrzyj też tą listę i spróbuj tych rozwiązań.

Jeśli nadal nie będzie poprawy - pozostaje kontakt z supportem MS (w jednej i drugiej sprawie).

HB5fLf7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...