Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś czas temu w związku ze słabą maszyną zrezygnowałem z większości pluginów w tym z Towny i Towny Chat. Wszystko wtedy działało bardzo dobrze.
Ostatnio jednak po zmianie maszyny postanowiłem ponownie wgrać i aby uniknąć problemów wgrałem dokładną kopię całego folderu "plugins" jaką wtedy usunąłem z plików serwerowych. Ku mojemu zdziwieniu o ile samo Towny działa poprawnie, Towny chat odmawia posłuszeństwa i brakuje sformatowanego przez ten plugin czatu. Mimo przetrzepania połowy internetu i kilku godzin pracy nie udało mi się rozwiązać problemu, więc zwracam się do was.
Serwer na silniku Thermos wersji MC 1.7.10. Pluginy w załączniku i trochę modów. Wszystko działało sprawnie do tej sytuacji, którą wymieniłem. Załączam również logi, configi Towny/TownyChat oraz zobrazowany problem.
Dodam, że problem wydaje mi się być identyczny do tego wątku: http://www.minecraftforum.net/forums/support/server-support/server-administration/2549106-townychat-prefix-not-working
Niestety nikt nie raczył udzielić tamtemu człowiekowi żadnych wskazówek, więc i ja natrafiając na to ich nie uzyskałem.
Pozdrawiam ;)

Bez tytułu.png

2017-09-22_21.17.15.png

Channels.yml

ChatConfig.yml

config.yml

latest.log

Opublikowano

Owszem. To nie plugin od prefixu, a od formatowania czatu, który bardzo odpowiada mojej koncepcji i jest mi niezbędny. Do tej pory działał, a z dnia na dzień przestał i staram się przywrócić go do działania, a nie po najmniejszej linii oporu go wywalić, żeby potem się trudzić z z automatycznym formatowaniem czatu w taki sposób jaki robił to już gotowy plugin z którego korzystałem. 

Żeby było ciekawiej nie działa tylko na VPS'ie, bo gdy server na swoim komputerze wszystko działa doskonale.
Jakieś dalsze wskazówki?

Po całym dniu testowania po kolei każdego pluginu i moda z osobna, znalazłem winowajcę. Była to jedna z modyfikacji. Szkoda, że logi nie były łaskawe i mi tego nie pokazały.

Problem rozwiązany. Proszę o zamknięcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...