Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z sesją, ekipą itp.

Xerio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od kilku dnia zagrywam a właściwie próbuje pogrywać w The Crew.

Problemy zaczęły się kiedy chciałem pograć ze znajomymi.

Nie mogę utworzyć ekipy, czasami ląduje w pustej sesji i nudam.

Szukałem na internecie różnych rozwiązań i już co nieco wiem ale wciąż nie potrafię tego naprawić.

Mam wewnętrzy adres ip, typ NAT otwarty,

Firewall też wyłączyłem to samo.

Ustawiłem ip stałe. Np. 192.168.1.44

Potem na to IP przekierowałem porty:

The Crew Multiplayer ports
UDP: 3000, 3001, 3002, 3003

(Incoming / Outgoing z tym nie wiem o co chodzi) <<<---- wchodzące/wychodzące?

Uplay Launcher
TCP: 80, 443, 13000, 14000, 14008

W ruterze zaznaczyłem opcję uPnP

Dzwoniłem do dostawcy i powiedział mi że nie blokują portów, ale mogą być problemy z adresem wewnętrznym, coś mówił o wykupieniu jakiejś usługi, i zmianie umowy.

Jak dla mnie jakieś naciągane bo kolega także ma tą samą umowę u tego samego dostawcy i gra z innymi normalnie.

Tak więc nie mam pojęcia dlaczego wciąż mi nie działają najfajniejsze funkcje sieciowe tej gry...

EDIT: nie ważne co zrobie portforward utillity przy sprawdzaniu np. portu 3001 cały czas sypie że port jest zamknięty lub nieosiągalny.

Dodatkowo zauważyłem że koledzy w grze przy sprawdzaniu sieci mają odpowiednio Port Prywatny i Publiczny : 3001

Mój to Prywatny 3001, Publiczny 3003  -przy zmianie końcówki adresu stałego zmienia się na inny ale nigdy nie 3001. 

Próbowałem zmieniać końcówkę do skutku aż wylosuje 3001 ale ciężko z tym. (50 prób?)

sygnature.png

Opublikowano

Witaj. Ten problem niestety często się pojawia i trudno jest go rozwiązać, ale spróbować nie zaszkodzi ;)
Na wstępie - sprawdzałeś połączenie w grze? Typ NAT jest otwarty? W grze nie miałeś nigdy innych graczy w sesji?
Spróbuj uruchomić grę (i cały uplay) bez zbędnych aplikacji w tle które mogą zajmować potrzebne porty (tutaj jest to opisane - 3 punkt) i z wyłączoną zaporą.

Port 3001 nie zawsze będzie prywatnym i publicznym w grze, u mnie są różne i funkcje społecznościowe działają bez zarzutu.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Napisałem że NAT otwarty, w grze miewam randomowych graczy, wyłączyłem zaporę, aplikacji zbędnych nie mam. Sterownik realtek i karty graficznej, nic więcej. 

sygnature.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...