Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny serwer

horizont

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wiem nie 1 jestem pewnie mam plan na serw muonline (kiedys mialem ponad 2 lata) wypadlem z branzy niechce donatow vipow normalny 97j+ds ;] mam pytanie bo tak siedze i czy tam i czytam niechce w domu bo za bardzo mi komputer buczy hehe co potrzebuje zeby kupic serva OVH? axfone? rozumiem ze musze kupic serwer z VPS? dzieki za odp sory za bledy ale po nocce z pracy wrocilem dopiero to niemam ochoty tego poprawiac ;) Pozdrawiam :)

Opublikowano

Potrzebujesz maszyny 24/7 do hostowania serwera, a konfiguracja nie jest wcale skomplikowana.
Wystarczy poprawnie przygotować sobie maszynę pod serwer, odpalić pliki i testować. 
Polecam używać "przecinki/kropki".

Pozdro

Webginers.pl [STRONY INTERNETOWE] [GRAFIKA KOMPUTEROWA] [SERWERY MU ONLINE]

Opublikowano
57 minut temu, horizont napisał:

spoko, z konfiguracja nie ma problemu to ogarne tylko mi chodzi jaki serwer mniej wiecej wykupic wystarczy zwykly "VPS"?

Tak, oczywiście z windowsem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Na początek do testów wystarczy Ci VPS z dużą ilością ram ( opcja tania w OVH ) , potem możesz pomyśleć o trochę bardzo "bezpieczniejszych" i bardziej wydajnych "maszynach" np. blazinghost.

Tak jak Cinu mówi - WINDOWS 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 20.09.2017 o 19:11, horizont napisał:

spoko, z konfiguracja nie ma problemu to ogarne tylko mi chodzi jaki serwer mniej wiecej wykupic wystarczy zwykly "VPS"?

Myślę że niepowinieneś się martwić hostingiem a plikami ;-)
Nastały czasy w których darmowe pliki serwerowe są niemal bezużyteczne.. Tymbardziej 97d.
Generalnie masz 2 wyjścia.
1. Poszukac źrodeł plików 97b i z nich coś wystrugać lub źródła nowszych plików i zrobic downgrade do 97b. (Bez znajomości cpp się tu nie obejdzie :-P)
2. Kupić pliki i opłacac licencje co miesiąc.

Serwer MuOnline to dosyć drogie hobby ;-)
Z mojej strony mogę Ci jedynie poradzić abyś pierwszy etap ustawien wykonał na swoim komputerze, oszczędzi Ci to kosztów bo troszke też Ci przy tym zejdzie.
I jak już ustawisz wszystko tak jak zaplanowałeś proponuję dopiero kupic VPS i startnąć z BETĄ, tak aby gracze mogli wszystko zweryfikować.

Bez nazwy-5.png

Opublikowano

Mam pytanie.. Jaki język programowania jest potrzebny do edycji plików mu online? Czy edycje przeprowadzamy w bazach sql czy bezpośrednio w plikach? Jak wyłapywać bugi oraz jak je znajdywać w plikach? Głupie pytania i trochę źle sformułowane ale mam nadzieje,że zrozumiałe. Z góry dziękuję za odpowiedz :)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o edycję plików ( konfigurację podstawową ) to nie potrzebujesz znajomości C++, Jeżeli chcesz przekompilować source plików ( głębsza edycja kodu - dodanie czegoś ) to potrzebujesz. 

Ustawić wszystko możesz z poziomu plików - notatnik/notepad.

• Aive zmienił(a) tytuł na Własny serwer

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...