Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Grotą Wygnańców

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam mały problem z Grotą Wygnańców. 

Mimo tego, że na serwer w plikach normalnie jest wgrana mapa do groty to niestety ona nie działa. Nie mam pomysłu już co może iść nie tak. Sprawdzałem czy jest normalnie wpisana do indeksów map. Podmieniałem mapy z Groty na inne z innych plików. Dodał w configu kanałów w sekcji MAP_ALLOW indeksy dla groty tj. 72 oraz 73. Jednak żadna z tych metod nie podziałała. Zarówno poprzez questa jak i zwykłe warpowanie się do współrzędnych nie mogę się przenieść do groty wygnańców. 

Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być problemem? Wine po stronie clienta mogę raczej odrzucić bo sprawdzałem to na 2 innych clientach. 

Z góry dziękuje za pomoc.

darkvadersygna.png
Opublikowano

W przypadku questa nie przenosi nigdzie oraz nie ma żadnych informacji. W przypadku warpowania zarówno w wersji z ostatnimi zerami jak i bez pisze tylko informacja na chacie o tym, że zostałem przeniesiony jednak nic dalej się nie dzieje. 

Wpisywałem zarówno koordy z questa jak i te z pliku settings.txt w folderze mapy. 

EDIT: Problem rozwiązany do zamknięcia

darkvadersygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...