Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Instalator Visual Studio - 0x80070005

blackuGT

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Zainstalowałem sobie wczoraj Visuala, wszystko pięknie ładnie ale dzisiaj odpalając go zauważyłem komunikat że instalacja nie została do końca skonfigurowana - odpal instalator i ją dokończ. Odpaliłem instalator i wyskoczyła aktualizacja... po próbie jej instalacji w logach :

[2e8c:000c][2017-09-16T18:54:12] Error 0x80070005: 
   w System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   w System.Threading.Mutex.MutexTryCodeHelper.MutexTryCode(Object userData)
   w System.Runtime.CompilerServices.RuntimeHelpers.ExecuteCodeWithGuaranteedCleanup(TryCode code, CleanupCode backoutCode, Object userData)
   w System.Threading.Mutex.CreateMutexWithGuaranteedCleanup(Boolean initiallyOwned, String name, Boolean& createdNew, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs)
   w System.Threading.Mutex..ctor(Boolean initiallyOwned, String name, Boolean& createdNew, MutexSecurity mutexSecurity)
   w System.Threading.Mutex..ctor(Boolean initiallyOwned, String name)
   w Microsoft.VisualStudio.Setup.Utility.ProcessUtility.EnsureMutex(String name)
   w Microsoft.VisualStudio.Setup.Validation.SetupRunning.Evaluate()
   w Microsoft.VisualStudio.Setup.Engine.EvaluatePrechecks(String installationPath, Boolean isLayoutSet, InstallSize installSize, ExecuteAction bootstrapperAction, IEnumerable`1 evaluators, ISet`1& failedEvaluators, Boolean& anyFatalErrors, ITelemetryOperation operation, IQuery query)
   w Microsoft.VisualStudio.Setup.Engine.<>c__DisplayClass154_0.<PreChecks>b__0(MessageResult result)
   w Microsoft.VisualStudio.Setup.Utility.MessageBusUtility.SendMessageUtil(IServiceProvider services, Func`2 doAction)
   w Microsoft.VisualStudio.Setup.Engine.PreChecks(String installationPath, Boolean isLayoutSet, Product product, ExecuteAction bootstrapperAction, ITelemetryOperation operation, IQuery query)
   w Microsoft.VisualStudio.Setup.Engine.Install(Product product, String destination, CancellationToken token)Odmowa dostępu do ścieżki „Global\Devdiv”.

To samo przy próbie modyfikacji visuala w instalatorze czy odinstalowania... ten sam błąd. Googlowałem ale nic nie pomogło to pomyślałem że poszukam pomocy tutaj.

Sam instalator mówi "Operacja nie powiodła się"
Nadawanie uprawnień admina (jest to również konto administratorskie i jedyne na PC) czy też wyłączanie antywirusa nic nie daje

Pozdrawiam ;)

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...