Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dotyczące spawnerów

Hard.Bass

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie mam 3 pytania co do spawnerów potworów . 

1 . Jak daleko trzeba byc od spawnera by działał .

2 . Ile potworów może sie zrespić maksymalnie np w ciagu 5 czy tam 10 minut .
3.Czy jest jakis sposob na znalezienie spawnera ? A konkretnie 2 spawnerów obok siebie

Opublikowano

1. Aby spawner działał, gracz musi być w promieniu 16 kratek od niego (czyli jak będziesz oddalony od niego 17 kratek, to nic się nie zespawni).

3. Musisz mieć po prostu farta :)

banner.jpg

• Envqu zmienił(a) tytuł na Pytania dotyczące spawnerów
Opublikowano

hm rozumiem . A znacie moze najlepszy sposob na zdobywanie expa z spawnera zombie . Aktualnie mam gdzies 20 lvl za 3-5 min czekania 

Opublikowano

1. Aby Mob Spawner zadziałał musisz znajdować się 16 kratek od niego.

2. Tutaj przytoczę ci zasadę działania Mob Spawnera z angielskiej wersji Wikipedii Minecraft:

Cytat

The block will attempt to spawn 4 mobs around it, then wait from 10 to 39.95 seconds before spawning again.

Cytat

(Od wersji 1.8) The exclusion zone has been reduced: for a default spawner, the 6 mobs must be in a 9×9×9 region rather than 17×9×17 to prevent spawning.

Tłumacząc to prosto:

Mob Spawner tworzy 4 moby po czym następuje przerwa trwająca od 10 do 40 sekund. Dodatkowo, jeżeli w promieniu 9x9x9 kratek od Mob Spawnera ustawiony jest limit 6 stworzonych mobów (w przypadku grania na wersji poniżej 1.8 promień ten wynosi 17x9x17 kratek).

3. Szczerze mówiąc w całej mojej karierze z tą grą nigdy nie przytrafiło mi się aby dwa mob spawnery były ustawione obok siebie, aczkolwiek miałem raz sytuację, gdy dwa lochy były koło siebie po prostu złączone ścianami.

• 3 lata później...
Opublikowano

Wiem, że data, ale jeżeli kogoś nowego by to zainteresowało to tak, idzie znaleźć 2 spawnery obok co prawda wersja gry jest nowa jednak sądzę by to znacząco nie wpływało.

Minecraft_ 1.16.4 - Tryb jednoosobowy 14.12.2020 20_05_13.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...