Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Protest wobec ostatnich zmian wprowadzonych przez Gameforge

f9Livo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W najbliższą niedzielę (17.09) między godziną 18:00 - 19:00 zapraszamy wszystkich na STARY serwer ROOKIE na początek mapy POETA. Jeśli nie masz postaci z 65 poziomem lub niższym, po prostu stwórz nową. Przygotuj slogan pokazujący sprzeciw wobec ostatnich zmian wprowadzonych przez Gameforge. Zaproś swoich znajomych oraz legionowiczów. Przekaż tą informację innym graczom Aiona. Pokażmy wydawcy czym jest społeczność gry. Zrobimy screenshoty i wyślemy je do portali MMORPG, aby gracze z całego świata mogli zobaczyć co aktualnie dzieje się w Aionie.

Krótka informacja dla osób, które nie są w temacie. Podczas ostatniej przerwy technicznej Gameforge zmniejszył ilość manastone'ów +6, które dostajemy po wykonaniu 7 tygodniowych Lun z 90 do 30. Została również zmniejszona szansa na otrzymanie All-Powerfull Enchantment Stone z 30% do jedynie 5%. Poza tym aktualny 'Go Hunt, Daeva' event na zdecydowanie gorsze nagrody w porównaniu do poprzedniej edycji.

Jeśli ktoś nie może być w niedzielę między o 18:00, a 19:00, a będzie miał dostęp do internetu i chciałby zobaczyć jak będzie przebiegać cała akcja, będzie można obejrzeć na żywo na kanale Itsmebisu: https://www.twitch.tv/darvylle

UPDATE: Zbieramy się na STARYM serwerze ROOKIE po stronie ELYOS. Nie możemy się rozdzielać na oba serwery, na obie frakcje, jeśli chcemy zebrać jak najwięcej osób w jednym miejscu. Jeśli masz postać na max 65lvl na serwerze Deyla, Hellion, Antriksha, Loki, Thor, Urtem, Hyperion, Barus, zaloguj się i przyjedź na początek POETY. Jeśli nie posiadasz takiej postaci, wystarczy stworzyć nową z 1lvl na jednym z wymienionych serwerów po stronie Elyos i dołączyć do nas jutro o 18:00.

Opublikowano

Chłopie, gdybyś Ty wiedział, jak bardzo GameForge bawił się 'gospodarką' po aktualizacji 5.0, albo ile kombinowali po 4.0 i w trakcie samego 4.0...
Ty sobie sprawy nie zdajesz.
Przyznaję jednak, że 'jaja' im urosły, bo to, ile modzili po 5.0 to ... trzeba mieć odwagę ;d

'Ukryte zmiany" to pojęcie, które zna chyba każdy, kto ma do czynienia z Aionem od około 2 - 3 lat.
Podaję taki okres czasu, bo mniej więcej w tym przedziale zaczęło się pojawiać najwięcej perfidnych zmian, a to, co się odbębniało po 5.0 to już w ogóle masakra.
Spostrzegawczy ludzie oczywiście wyłapali, że coś się nie zgadza i zaczęli snuć różne 'teorie spiskowe', czy jak by to nie brzmiało... i zaczęli o tym wypisywać na forach, robiąc naprawdę ogromne dyskusje.

Sam początek, zaniżanie dropu, uciannie sposobów na zarobek, dramat...

Nie wspomnę także o zabawie w samym systemie konkretnego "eventu", czy też  innych różnych growych aktywności, ale o tym też możesz doczytać na zagranicznych forach.

Nie od dziś wiadomo, że GameForge kocha kombinować, zazwyczaj na niekorzyść gracza.
Nie od dziś wiadomo, że nie potrafią utrzymać przy sobie graczy.
Nie od dziś wiadomo, że konkretne 'grono' graczy ma loty w grze, bo popija wódeczkę z GM'ami #confirmed
Nie od dziś wiadomo, że polityka GameForge w wielu grach jest po prostu denna.

Co można z tym zrobić?
Nic.

Trzeba po prostu z tym żyć i wypiąć się na to wszystko.
Jako ciekawostkę mogę Ci podać, ze  wielu GM'ów, nie tylko starych z Polski, czyści sobie oczy i uszy domestosem, gdy dowiadują się o tym, co się wyczynia.

Zjadłem zęby przy tej grze, a ta teraz umiera, niestety.
Ja jestem zdania, że NcSoft także sprawia, że Aion, pod względem samej fabuły i rozwijanego kontentu, cofa się, zamiast iść do przodu, ale to temat na inną dyskusję.
Ja od dawna mówiłem, że należy wspierać pasjonatów gry. Zapraszam na NotAion :)

Akcja fajna, ale... jakby to powiedzieć... Polskie community nie znaczy tak wiele, jak inne zagraniczne community.
Może to ludzi boleć, trudno, ale to jest akurat fakt, którego nie będę rozwijać jakoś mocniej.

Polacy zawsze byli w Aionie, nawet za czasów abonamentu, co nie zmienia faktu, że był to pewien procent całości.
Aktualnie PL community także nie jest jakieś wielkie i dla samego GameForge nie ma ono takiego mocnego znaczenia, jak ma np. community 'najbardziej bliskie ich ramieniu' :)

Protest to protest, fajne działanie, ale ja mówię, że mało ono da.
A jeśli jakiś tuman z PL supportu się wypowie na ten temat, a jest na to szansa, to polecam to zlać, bo mydlą oczy i pomijają temat.
CHOCIAŻ doszły mnie słuchy, że ktoś się nieprzychylnie wypowiedział na ten temat tzn. zmiany w lunie, więc cień nadziei na wypowiedź kogoś kompetentnego w tej materii nadal jest :)
W mojej opinii - GameForge w najlepszym wypadku pójdzie na drobny kompromis.

Akcję wspieram, jak najbardziej, pomimo tego, że miała już miejsce.
Fajnie, że coś takiego zostanie pokazane na screenach jako większe 'zgrupowanie' w samej grze, chociaż... czy to coś da, skoro różne Aionowe fora są wręcz zaspamowane dyskusjami na temat polityki growej GameForge'a?

Stary, dobry Aion już nie wróci.

Opublikowano

No i prawidłowo, gameforge jest właścicielem i wam nic do tego co wprowadzają i kiedy wprowadzają.

Lepszym protestem przeciw gameforge byłoby aby żaden gracz nie zalogował się do gry przez miesiąc.

Ale jakże nałogowcy wytrzymają? zrobili im fory tylko te zapełnianie serwerów, aby mogli się pochwalić do centrali że zmiany wprowadzone miały skutek pozytywny, przyciągnęły bowiem tylu graczy że aż serwery zapełnione xD:sex:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...