Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samochód do 13,000 PLN (13k)

CoderX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, w ciągu miesiąca zamierzam kupić samochód do 13,000 PLN ale zależy mi głównie na jego wyglądzie zewnętrznym oraz wewnętrznym (skóra) bardzo mi zależy aby wyglądał w miarę na sportowy. Aktualnie bardzo poważnie rozważam Hyundai Coupe z 2005 roku ale chcę usłyszeć jakieś wasze propozycje :D

Nie mam jakiś super specjalnych wymagań co do samochodu ale będzie to mój pierwszy xD (Samochody typu honda prelude, toyota celica i jakiś tam peguot nie wchodzą w grę iż kompletnie mi się nie podobają).

Dzięki!

Opublikowano
6 minut temu, CoderX napisał:

bardzo mi zależy aby wyglądał w miarę na sportowy.

a patrzysz też na silnik w typie raczej sportowym czy to rybka? disel, benzyniak? (to bardzo ważne w tym kontekście) 

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano
1 minutę temu, Nuts. napisał:

a patrzysz też na silnik w typie raczej sportowym czy to rybka? disel, benzyniak? (to bardzo ważne w tym kontekście) 

Na silnik tak bardzo nie patrzę byle miał troszkę tych kuuni haha Benzyna oczywiście (ew, benzyna + LPG).

Opublikowano

Ja generalnie powiem na wstępie, że jestem raczej fanem niemieckich aut niż innych, spod tego koncernu. Wiem o jakim aucie wspomniałeś, jednak... Pozwól, że Ci coś powiem. To znaczy to MOJA opinia podkreślam, gdyby znaleźli się obrońcy wolności. Ja bym celował na Twoim miejscu w jakieś droższe auto, czytaj dozbierał jeszcze trochę jeśli Ci się jeszcze nie pali. Bo za nie dużo więcej można kupić seata ibizę w wersji fr. Oczywiście będzie w nim coś do zrobienia, ale pierdoły. Jak się trafi okazja to jest czadowo; kumpel kupił ostatnio takiego seata za 12k dołożył 3k (mówię o samych częściach i robocie, nie liczę ubezpieczenia) i ma wozidełko, którego mu zazdroszczę. Nie wiem za jaką cenę kupisz golfa 4 GTI, jednak powinien stać podobnie. Wszystko to są raczej heczbeki, nie mówiłeś jakie autko chcesz. No i kolejny, mój faworyt to audi s3, wnętrze naprawdę ma wypasione, ale kosztuje już swoje. 

Tak jak mówię; znaczy pisałem o obrażaniu wcześniej, takie obszycie kierownicy kosztuje 200 złotych, w MOJEJ opini lepiej jest kupić coś pod budżet, w sensie mniej i samemu się bawić, raz że pewnosć, dwa że przyjemność, trzy inne koszta. Każde z aut ma  wersje silinkowe benzynowe, uturbione więc wozidełko też fajne. Co to jakiś sedanów... s4 widziałem wczoraj, b6 - 15500 złotych, ale to tylko kartka z zewnątrz była, nie wiem w jakim stanie, a zmienisz przedni zderzak nie za jakieś ogromne pieniądze i też jest. Wiele sedanów jest; nie chcę tutaj mieszać.

Jeśli chcesz coś więcej wiedzieć lub po prostu nie interesuje Cię przekroczenie budżetu to mogę konkretnie usiąść nad tematem dziś w nocy jutro i poszukać wartych uwagi aut (czytaj modeli, nie konkretnych aukcji) 

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Szukaj golfa V 1.9 TDI 2003-2005, ale ze skórą może być już problem. Ewentualnie na sportowo Audi A3. Teraz pytanie czy to kwota na sam samochód? Bo z ubezpieczeniem i mechanikiem to tak z 4k trzeba doliczyć :)

Deus vult

Opublikowano

Generalnie to tak. Jesli chodzi o wyglad to wlasnie cos na typ tego hyundai coupe. Glownie celuje aby dac 10k ale 13k takie MAKS moglbym dac i za sam samochod bez ubezp. Skora byla by fajna opcja ale takze przezyje.

Opublikowano
Dnia 15.09.2017 o 17:51, CoderX napisał:

Generalnie to tak. Jesli chodzi o wyglad to wlasnie cos na typ tego hyundai coupe. Glownie celuje aby dac 10k ale 13k takie MAKS moglbym dac i za sam samochod bez ubezp. Skora byla by fajna opcja ale takze przezyje.

Auto zarejestruj na Ojca czy na kogoś kto ma wysokie ulgi na ubezpieczenie. Zapłacisz z 500-800zł zamiast 2-3k zł. Ale musisz uważać bo pkt będzie łapał właściciel auta na fotoradarze :)

Deus vult

Opublikowano

Auta, które mogą spełnić Twoje wymagania: Eclipse, Coguar (chyba tak się to pisze, w każdym razie chodzi o Forda). Ponadto oba autka mieszą się w widełkach cenowych i będą spełniać wymagania odnośnie silnika. 

21 godzin temu, Wojciech.. napisał:

Auto zarejestruj na Ojca czy na kogoś kto ma wysokie ulgi na ubezpieczenie. Zapłacisz z 500-800zł zamiast 2-3k zł. Ale musisz uważać bo pkt będzie łapał właściciel auta na fotoradarze :)

Co do takiego rozwiązania, to nie każdy rodzic pójdzie na coś takiego. Ja na przykład chciałem auto na mamcie zarejestrować, to powiedziała że nie ma opcji, że woli mi dodać kasy do moich oszczędności na ubezpieczenie niż narażać się na jakieś nieprzyjemności czy inne cuda. 

Dnia 15.09.2017 o 17:51, CoderX napisał:

Napisałem Ci u góry jakie autka spełnią Twoje widzimisię, to znaczy koło niego leżały : D

1374609758-U346826.png
Opublikowano
15 godzin temu, tomis1010 napisał:

Pierwsza auto za 14 tysięcy? :D kup reno

Maks 13 napisałem.. nie oznacza że tyle konkretnie chcę dać ale od 10k maks do 13k. A nawet jeśli, to co z tego że za "14k" za pierwszy samochó? I jakie Renault skoro już wspomniałeś.

Opublikowano

zadbaną w gazie za tyle przytulisz (ale to już mówię swoimi prefrencjami) 

@CoderX

1374609758-U346826.png
Opublikowano
2 godziny temu, CoderX napisał:

Ja już i tak nie ogarniam co się dzieje w tym temacie xDD

Poszukaj tego, tak jak pisałem:
Auta, które mogą spełnić Twoje wymagania: Eclipse, Coguar (chyba tak się to pisze, w każdym razie chodzi o Forda). Ponadto oba autka mieszą się w widełkach cenowych i będą spełniać wymagania odnośnie silnika. 

Oraz sprawdź sobie starszą lagunkę w gazie, wyglądu nie ma, ale jeździ się naprawdę fajnie. 

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Ja jakies 4 dni temu kupiłem insignie 2010 hb tyle ze anglik ( nie przeszkadza mi to z uwagi że jeździłem już tak w Anglii ) , dałem 13 tys + oc i przegląd . Autko ma 2.0 160 manual i 230 tys przebiegu, według mnie drugie tyle zrobi z palcem  w dupie , bo mam na wszystkie wymiany kwity , będe dojeźdzał tylko do pracy a spalanie jego to 7/8 l w miescie także.

sygna.png

Opublikowano

Ja tam bym brał jednak tego hyundai tiburon 2.0 w benzynie i gaz założyć. Tanio idzie naprawić, ogólnie przyjemny.

Może i lekko sportowy samochód z wyglądu. Jednak to napęd na przód. Jak będzie trzeba to traktor wyprzedzisz.

I z wyglądu moim zdaniem o niebo lepiej od reszty jest ;p

3685214822554751512974.gif

Opublikowano
12 godzin temu, art7v7 napisał:

Ja tam bym brał jednak tego hyundai tiburon 2.0 w benzynie i gaz założyć. Tanio idzie naprawić, ogólnie przyjemny.

Może i lekko sportowy samochód z wyglądu. Jednak to napęd na przód. Jak będzie trzeba to traktor wyprzedzisz.

I z wyglądu moim zdaniem o niebo lepiej od reszty jest ;p

Właśnie o to mi chodzi haha że nie musi być sportowy ale żeby tak wyglądał albo bynajmniej fajnie wyglądał xD czytałem kilka dni temu trochę o nim i ponoć aż tak kosmicznie nie pali nawet 2.0, naprawy i części są ponoć też całkiem tanie a wygląd bardzo i to bardzo mi odpowiada aczkolwiek chciałem wysłuchać czyiś opinii na forum o nim jak i co by polecali jeśli nie hyundai coupe/tiborun. Wiele osób tutaj napisało że golf spoko opcja, nie mam nic do nich nie są jakieś złe i zle nie wyglądają ale to nie mój gust za bardzo (aczkolwiek ostatnio widziałem za*ebistego golfa 5-tkę za 11k). 140KM to też nie jest tak mało jakby nie patrzeć a mi zdecydowanie wystarczy haha.

Z chęcią bym też pokusił się na Hondę Accord ale tylko z ładnym i skórzanym wnętrzem a ciężko taką znalezc w dobrym stanie. Lexusy też są fajne, no ale podobnie jak z hondą co jest szybsza niż wygląda - ciężko znalec za taką cenę. Ostatecznie mógłbym dołożyć 3k aby było 16k na samochód ale myślę że to już troszkę za dużo jak na pierwszy samochód.

Opublikowano

Mogę Ci powiedzieć, że brat ma to coupe i raczej nie ma na co narzekać. Jak na pierwszy samochód świetny. W golfie na pewno miałbyś lepszą widoczność.

3685214822554751512974.gif

Opublikowano

hyundai coupe wygląda naprawdę extra ale po pierwsze pali bardzo bardzo dużo a po drugie zbyt mało miejsca w środku. Z tyłu niestety ale ktoś powyżej 170cm wzrostu będzie walił głową w sufit ;) Do 13k brałbym honde accord albo opla astre

Opublikowano
2 godziny temu, rieslingbed napisał:

hyundai coupe wygląda naprawdę extra ale po pierwsze pali bardzo bardzo dużo a po drugie zbyt mało miejsca w środku. Z tyłu niestety ale ktoś powyżej 170cm wzrostu będzie walił głową w sufit ;) Do 13k brałbym honde accord albo opla astre

O tym że miejsca z tyłu jest mało nie da się zauważyć ale ono mnie akurat nie interesuje haha. Mam nadzieje że moje 174cm będzie na styk xD co do Hondy accord to wziąłbym ją, ale nie idzie mi znalezc żadnej z skórzanym wnętrzem a najlepiej jeszcze z wyświetlaczem za taką cenę haha, ale chyba troszkę za dużo od niej oczkuje xD Ale jakbym znalazła się oferta że skórzane wnętrze i auto jest w dobrym stanie do to biere hondę co jest szybsza niż wygląda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...