Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Raty Jak Na Metin2Pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kiedyś ktoś napisał temat w którym było opisane jak zrobić exp i drop yang jak na PL. Szukałem tego tematu ale nie moge znaleść.

2 Pytanie. Gdzie edytuje się drop z tysięczników i metinów ?

Oraz jak zrobić aby nie dropiło tyle śmieci np różne itemy typu krwawe miecze, lodowe iglice. Chce aby dropily ale nie az tyle.

Oraz jak zrobić aby na ulepszenia potrzebne były tylko perły i ulepszenia od +7 do +9.

Opublikowano

Jeśli chodzi o drop:

usuń common_drop_item.txt z folderu hongkong bądź english i zamiast tego pliku daj common_drop_item.txt.old2 zmieniając nazwę na common_drop_item.txt

A co do zmiany rat:

http://www.mpcforum.pl/topic/92495-tutorial-jak-zmniejszyczwiekszyc-raty-serwera/

Na chybił trafił zmniejszaj expa i dropa Yang aż będzie odpowiedni.

A drop z metków itd to jakiś plik w stylu drop item już nie pamiętam, odnajdź tam ID jakiegoś metka i będziesz miał co z niego dropi.

imetin_logo.png

Opublikowano

Hmm no pamietam byl taki temat jak zrobic all jak na PL.

Poprotu chce zrobic tak jak na pl i potem zwiekszyc to tylko x10 jak na niektorych privach pisze "10x wiekszy od PL"

Byl taki temat ale kurde nie moge go znaleść. Był około 3tyg 1 miesiac temu.

Opublikowano

tu masz poradnik jednak jest on jedynie do expa i dropu kasy poniewaz teraz mam swoj serwer i nie mam czasu rozwijac poradnika ;) a co do dropu itemkow to tak jak wyzej pisali

http://www.mpcforum.pl/topic/153650-tutorialjak-zrobic-serwer-jak-metin2pl/

29105455.jpg
Opublikowano

Ooo... Dzięki djrazor o to właśnie mi chodziło.

Mógł byś dalej aktualizować temat ? Wszysty napewno beda wdzieczni

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...