Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne skoki pingu.

Vennji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam bardzo dziwne skoki pingu w LoLu. Ogólnie wygląda to tak, że przez jakieś 2-3 sekundy mam normalnie około 50 pingu, a potem tak znikąd pojawia mi się nagle 180 pingu na sekundę, po czym znowu wraca to do normalnego stanu. Ogólnie nie byłoby żadnego problemu gdyby nie to, że kiedy nagle z 50 pingu skacze mi do 180 mam duży freeze, w którym nic się nie rusza i mam lekką cofkę, a jak wiadomo, w LoLu liczą się milisekundy wyprzedzenia. Wiecie czym może być to spowodowane? Dodam też, że w Overwatchu mam stabilny ping, a sprawdzając pakiety na aplikacji do sprawdzania pingu, na 165 pakietów odebrane mam wszystkie. Wszystkie są <1 lub =1ms, a tylko 8 pakietów ze 165 były o wyższym pingu, maksymalnie 4ms, a dokładnie: 2x 2ms, 3x 4ms, 3x 3ms. Nie powinno to jakkolwiek działać na grę, a już na pewno nie w takiej częstotliwości.

BTW taki offtop, wiecie może dlaczego jak mam włączone smartcasty to np. na Ashe zamiast od razu strzelać salwą najpierw pojawia się tor lotu tych strzał, a dopiero jak zwolnię przycisk to umiejętność się castuje?

Opublikowano

Z tym pingiem to bym przyczyn szukał po stronie dostawcy, który może mieć blokowane jakieś połączenia z serwerami Lola i w jakiś sposób masz te lagi. Co do smartcastów to sprawdź w ustawieniach smartcastów coś takiego jak podgląd użycia umiejętności przed jej wypuszczeniem czy jakoś tak. W smartcast masz wszystko.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...