Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Client Lajk, Przylądek Smoczego Ognia

flajtrontri

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Uczę się tworzenia serwerów pod własne wymagania i korzystam z ogólnodostępnych poradników (Paszka na YT). Lecz nie mam w cliencie mapy i mobów z Przylądka Smoczego Ognia, bądź jest on zablokowany. Czy da się to obejść, czy trzeba inny client ściągać i na nowo ustawiać?

Opublikowano

Ale co? 

Przecież jeśli czegoś nie ma, możesz to bezproblemowo dodać, a nawet musisz. Jeśli nie masz mobów w bazie danych, czy map po stronie serwera to zmiana clienta i tak Ci nie pomoże.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

A jak to zrobić? Bo w plikach ogólnie mam ikony i przedmioty z tej mapy. Np. ulepszacze do zbroi/broni na 105 lvl, więc coś tam musi być. Tak samo po wypakowaniu zone, zone2 są obiekty z Lykana, którego w grze nie ma (ikony też jakieś tam są z przedmiotów :D)

Opublikowano

UOim2WL.png

Mapki są dodane, sprawdzałeś czy są na plikach ?

Opublikowano
3 minuty temu, flajtrontri napisał:

Właśnie szukam tego. Jeśli chodzi o warpy to nei wiem jak się tam przenieść i nie wiem jak z mobami, bo nie wyszukuje wszystkich w mob_proto

Przykład na bazie capedragonhead, nie wiem jak to po polsku sie zwie xD

Jak masz koordynaty 1024000 1664000

to piszesz komende /warp 10240 16640 bez dwóch ostatnich zer przy koordach x jak i y. :p

Opublikowano

Tak, bo ta komenda teleportuje do warpów 0, 0. ;) 

Wpisz sobie np. /go 100 100 i gdzieś tam się znajdziesz na mapie : D

Opublikowano

To teraz wiem, że mapa jest, ale mobów brak. To teraz poszukać plików z mobami (sporo ich jest nieużytych, a są z tych map) i powsadzać mobki. Dzięki wielkie!

@Edit: Chyba, że ktoś by miał wpisy do mob_proto to nie pogardzę:V

Opublikowano

Dobra. Potwory są wgrane, ale brakuje ich w mob_proto. Komenda /poly działa i przemienia mnie w te moby. Teraz czy dodawać każdy po kolei do mob_proto, czy jakąś wiązanką? Id też mają przywiązane do /poly tylko brakuje vnum w mob_proto tych mobków

Opublikowano

Jak już brak Ci regenów po stronie clienta w folderze mapy i nie masz przypisanych w grupach itp

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano
Dnia 12.09.2017 o 11:08, flajtrontri napisał:

Dobra. Potwory są wgrane, ale brakuje ich w mob_proto. Komenda /poly działa i przemienia mnie w te moby. Teraz czy dodawać każdy po kolei do mob_proto, czy jakąś wiązanką? Id też mają przywiązane do /poly tylko brakuje vnum w mob_proto tych mobków

Dodać wpisy do mob_proto, jak jeszcze tego nie zrobiłeś to napisz mi na pw to ci query z mobami wyśle :p 

Opublikowano
13 godzin temu, LukandeR napisał:

Jak już brak Ci regenów po stronie clienta w folderze mapy i nie masz przypisanych w grupach itp

Powiem tak. ID w mob_proto po stronie mysql w navi są zajęte przez znaki zapytania i inne takie :D co do samego pliku regen to już sprawdzam

@edit. Pliki regen też są puste ;3

11 godzin temu, Lajk™ napisał:

Dodać wpisy do mob_proto, jak jeszcze tego nie zrobiłeś to napisz mi na pw to ci query z mobami wyśle :p 

Już piszę ^^'

Opublikowano

Odświeżę temat. Mam kolejny problem z mapami z bety. Mianowicie posiadam plik regen, stone itp. Problem polega na tym, że nie mam wpisów do group_group i group po stronie serwerowej. Moje regen z Przylądku to : http://wklej.org/id/3255033/ Jeśli mógłbym prosić kogoś o wklejenie swojego pliku group z tymi mobami, najlepiej bezpośrednio po dodaniu map (nie wiem w jakich grupach i gdzie pojawiają się dane potwory na PL )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...