Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dedyk pod serwer Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Ups... napisał:

Z 400?

Co? xD

Na Cortiumie na dedyku z MH na 4gb ramu uciągnęło mi 200 na 4 aktywnych kanałach. :p 

Ogólnie polecałbym OVH.. Dedyk z Warszawy najlepiej lub Hosteam.

Opublikowano
3 minuty temu, Lajk™ napisał:

Co? xD

Na Cortiumie na dedyku z MH na 4gb ramu uciągnęło mi 200 na 4 aktywnych kanałach. :p 

Ogólnie polecałbym OVH.. Dedyk z Warszawy najlepiej lub Hosteam.

Dzięki wielkie. Z ofertą od OVH zapoznałem się i wychodzi troszkę drożej, stąd rozważam inne oferty. :D

Opublikowano
16 minut temu, Lajk™ napisał:

Co? xD

Wiesz co, nie będę się kłócić, bo mam jakby swoją teorię co do mocy serwerów, w której biorę pod uwagę, że jakby jedynym zadaniem takiego dedyka nie będzie tylko utrzymanie "x" graczy i 4 channeli. W ofercie podanej w temacie weź też pod uwagę procesor, który nie jest typowo serwerowym i jakość łącza. Chociaż jak tak teraz myślę, może faktycznie zaniżyłem liczbę - 700-800 osób.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
12 godzin temu, Ups... napisał:

Wiesz co, nie będę się kłócić, bo mam jakby swoją teorię co do mocy serwerów, w której biorę pod uwagę, że jakby jedynym zadaniem takiego dedyka nie będzie tylko utrzymanie "x" graczy i 4 channeli. W ofercie podanej w temacie weź też pod uwagę procesor, który nie jest typowo serwerowym i jakość łącza. Chociaż jak tak teraz myślę, może faktycznie zaniżyłem liczbę - 700-800 osób.

Mi się wydaje że na MH procki są takie same lub słabsze także może więcej uciągnąć mi się wydaje :p 

Opublikowano
9 minut temu, Lajk™ napisał:

Mi się wydaje że na MH procki są takie same lub słabsze także może więcej uciągnąć mi się wydaje :p 

Z pewnością utrzyma więcej niż dedyk twojego Cortiuma, choćby ze względu na ram, ale ile ma jedno do drugiego?

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
Dnia 10.09.2017 o 22:22, Ups... napisał:

Z 400?

Dnia 10.09.2017 o 22:34, Ups... napisał:

d8f05ae14ffa46b9bce1ce9be3289138.png

Opublikowano
Dnia 10.09.2017 o 22:22, Ups... napisał:

Z 400?

Ty go pytasz? :D

do 1k/1,5k

Nie żadne MH czy Hosteam, bo to syf i taka jest prawda... Tylko i wyłącznie OVH sie liczy. Hosteam wypalił się już rok temu przez support i swoje wygórowane ceny. To pobicie konkurencji jakoś im nie wyszło :P

Dnia 10.09.2017 o 22:31, ThygeRRR napisał:

Dzięki wielkie. Z ofertą od OVH zapoznałem się i wychodzi troszkę drożej, stąd rozważam inne oferty. :D

Jak za drogo dla ciebie 355zł to po co stawiasz serwer? Żeby zarobić i spierdolić z hajsem graczy? Postaw sobie csa 1,6 na maszynie za 100zł resztę daj na reklamę... Serio w OVH serwer za 355zł msc to prezent dla polaczkow!:D

SS z maszyny 2 serwery odpalone

a7f4bc06d318f165be056d006092fc9e.png

sygna.png

Opublikowano
59 minut temu, MS-Dekador napisał:

Ty go pytasz? :D

do 1k/1,5k

Nie żadne MH czy Hosteam, bo to syf i taka jest prawda... Tylko i wyłącznie OVH sie liczy. Hosteam wypalił się już rok temu przez support i swoje wygórowane ceny. To pobicie konkurencji jakoś im nie wyszło :P

Jak za drogo dla ciebie 355zł to po co stawiasz serwer? Żeby zarobić i spierdolić z hajsem graczy? Postaw sobie csa 1,6 na maszynie za 100zł resztę daj na reklamę... Serio w OVH serwer za 355zł msc to prezent dla polaczkow!:D

SS z maszyny 2 serwery odpalone

a7f4bc06d318f165be056d006092fc9e.png

Właśnie zdecydowałem się na maszynkę z OVH, także myślę że temat już raczej do zamknięcia. :P

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...