Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Teleinformatyk i praca

slawekvx

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Liczą się umiejętności, a nie papierki - Jak jakieś posiadasz to TAK, nie będzie problemu. Chyba że bedziesz aplikował do firmy "JanuszIT", wtedy biorą pod uwagę papierki i przyjmują tych którzy nic nie potrafią, a posiadają specjalne szuflady na ogromne ilości certyfikatów. Dobre firmy, a takie przeważają na rynku - biorą pod uwagę tylko i wyłącznie umiejętności.

Opublikowano
3 godziny temu, tka napisał:

Dobre firmy, a takie przeważają na rynku - biorą pod uwagę tylko i wyłącznie umiejętności.

XDDDDD. Szczególnie, że w większości wymagają wyższe wykształcenie kierunkowe. 

Pomocnik
Opublikowano
29 minut temu, blacha212 napisał:

XDDDDD. Szczególnie, że w większości wymagają wyższe wykształcenie kierunkowe. 

No to musisz mieć pecha. ;) W dobrych firmach kwalifikacje ocenia się w praktyce, a nie po papierkach.

Opublikowano
5 godzin temu, 9Jarek9 napisał:

Informatyk czyli kto? Bo takim określeniem można nazwać wiele różnych osób.

No nie wiem, np: Naprawa komputera, składanie komputera, Zrządzanie bazami i inne...

Opublikowano
37 minut temu, slawekvx napisał:

No nie wiem, np: Naprawa komputera, składanie komputera, Zrządzanie bazami i inne...

Jeśli będziesz to w miarę dobrze ogarniał, to powinieneś jakąś pracę znaleźć.

1398258449-U383457.png

Opublikowano
1 godzinę temu, tka napisał:

No to musisz mieć pecha. ;) W dobrych firmach kwalifikacje ocenia się w praktyce, a nie po papierkach.

W dobrych czyli jakich dokładnie? Powodzenia w przyjęciu do "dobrej" firmy np. na stanowisko Administracji Siecią bez minimum CCNA.

A autor to chyba szkoły pomylił jak po teleinfie chce naprawiać i składać komputery XDD. 

Pomocnik
Opublikowano
Przed chwilą, blacha212 napisał:

W dobrych czyli jakich dokładnie? Powodzenia w przyjęciu do "dobrej" firmy np. na stanowisko Administracji Siecią bez minimum CCNA.

A autor to chyba szkoły pomylił jak po teleinfie chce naprawiać i składać komputery XDD. 

CCNA akurat jest żenująco łatwo zdobyć i jeżeli ktoś faktycznie na podstawie tego świstka podejmuję decyzję - to tylko świadczy źle o firmie. W IT. bardzo często rekrutuję się na podstawie umiejętności, które bardzo łatwo sprawdzić w praktyce, bo świstki każdy może zdobyć.

Opublikowano
3 minuty temu, tka napisał:

CCNA akurat jest żenująco łatwo zdobyć

To prawda, ale to nie zmienia faktu, że większość pracodawców tego wymaga :D Już chyba lepiej mieć taki papier i zarabiać jakieś pieniądze niż siedzieć i szukać tej jedynej firmy xD Jestem po teleinfie i mówię jak tu jest mniej więcej w dziurze zwanej Szczecin, gdzie tutaj większość tego wymaga. Może w większych miastach jest jakiś duży wybór, ale tutaj nie XDD 

Pomocnik
Opublikowano
56 minut temu, blacha212 napisał:

To prawda, ale to nie zmienia faktu, że większość pracodawców tego wymaga :D Już chyba lepiej mieć taki papier i zarabiać jakieś pieniądze niż siedzieć i szukać tej jedynej firmy xD Jestem po teleinfie i mówię jak tu jest mniej więcej w dziurze zwanej Szczecin, gdzie tutaj większość tego wymaga. Może w większych miastach jest jakiś duży wybór, ale tutaj nie XDD 

I naprawdę na podstawię tego marnego świstka da się zdobyć dobrą pracę? Ojeju... :zaczepka:

Opublikowano

ciekawe; ujmę to tak. Obaj macie jak dla mnie rację xD

w moim mieście (stosunkowo małym) mogłem mieć pracę na gębe, to znaczy nie sprawdzali nic czy mam jakieś papierki tylko czy umiem zrobić konkretną rzecz. Ale już jak siedzę w firmie troszkę większej w innym mieście to było pytanie o studia (wydaje mi się, że studia nie uczą prawie niczego poza terminologią i ogładą w temacie). I umiejętności  s ię też bardzo liczą ale chcieli wiedzieć czy się rozwijam. 

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...