Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sedan klasa premium

Jamajkas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chce sobie kupić auto z około 2009 roku, mam już wybrane modele jakie biorę pod lupę, teraz tylko chcę się dowiedzieć jakie są plusy i minusy tych samochodów i jakie z nich jest najtrwalsze i z jakim motorem.

1. AUDI A4 B8

2. BMW 3 E90

3. BMW 5 E60

4. Mercedes E

5. Mercedes C

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Stary musisz określić co chcesz....ile robisz km rocznie,czy trasa czy głównie miasto? jaki silnik itp:) sam mam merca c 2008 kompressor 184km automat i jestem w ch..uj zadowolony od 2 lat:) każdy ma swój gust ale jak nie robisz dużo km rocznie a z twojego pytania wynika że raczej nie to diesla odradzam na start bo twoja kieszeń na części do tego silnika rozpruje się niewyobrażalnie.

PS. Jeśli nie potrzebujesz "krowy" to i bmw e90 i c klasa Ci w zupełności wystarczy.Nie masz Audi a6 w wyborze więc widzę że przestrzenność nie jest aż tak brana pod uwagę.

mnie osobiście merc w204 najbardziej przypadł do gustu,i po stuningowaniu felg i koloru mojej karoserii wszyscy mi zazdroszczą:D a dodam że też brałem pod uwagę bmw e90 audi a6/4 no i wybór padł na merca.Kwestia też czy stać cię na utrzymanie tych aut,bo zakup a utrzymanie to 2 różne światy.

Pozdrawiam.

Opublikowano

nigdzie nie napisałeś o kosztach, ja na przykład w przeciwieństwie do kolegi, nie pchałbym się do mercedesów. Czemu? A bo się nasłuchałem. I nie wiem ile z tych informacji jest prawdziwych, ale mercedes to zdecydowanie większe koszta niż takie audi. Jestem zwolennikiem audi i nigdy się jeszcze nie zawiodłem na tym aucie; co prawda jeździłem starszymi, ale silniki z tej stajni są naprawdę wykonane porządnie, do tego części zamienne są zdecydowanie tańsze niż do mercedesa, a nie oszukujmy się - czy do mercedesa można władować pierwszy lepszy zamiennik czy trzeba się pokusić już o lepszą część? Musisz się zastanowić ile pieniędzy dodatkowo pójdzie do auta oraz napisać ile jeździsz. 

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Będzie 10tyś rocznie kilometrów tym autem, zależy mi na taniej eksploatacji i małej awaryjności. Jeśli ktoś wie, które auto z podanych wyżej modeli ma najtańsze części zawieszenia i eksploatacyjne oraz jaki silnik jest najtrwalszy proszę o pomoc. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

@Jamajkas
Jednak się, że tak ujmę "wycofuję". Ty mówisz o wersji b8, której silników i specyfikacji nie znam, b7 ogarniam i niżej, b6, b5. O tym nie chce Cię wprowadzać w błąd, a cóż - to już przeskok jest spory.

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...