Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koszta i osoby potrzebne do stworzenia serwera Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 9.09.2017 o 00:35, brudiboss1 napisał:

Witam chciałbym otworzyć server, chciałbym się dowiedzieć ile to kosztuje i jakich ludzi mam szukać.

Z góry dzięki 

Bardzo ciężko określić koszta. Technikami nazywają się osoby, które nie powinny się nimi nazywać, za tym idą bardzo duże różnice w ich umiejętnościach. Nie jestem w stanie stwierdzić na kogo trafisz, a przede wszystkim jaki zasób wiedzy i umiejętności zaoferuje Ci dana osoba. Stąd nie jestem w stanie stwierdzić (i nikt nie będzie) za co i komu będziesz musiał zapłacić, a co wykona Ci jedna osoba od ręki. 

Cztery podstawowe osoby, których potrzebujesz to Sponsor, Grafik, Technik, Webmaster.

Możesz stworzyć serwer za kilkaset złotych, a możesz stworzyć serwer za kilka tysięcy złotych. Wszystko zależy od tego jakie umiejętności zaoferuje Ci technik i jakie ceny zaoferuje Ci grafik. Musisz wziąć też pod uwagę to, czy chcesz bazować na gotowcach (mapy, eq itp.) Ceny na bazie mojego doświadczenia mogę podać Ci na PW.

Co do technika nie polecam Ci szukania osób w PL, zwyczajnie większość osób tutaj to pseudotechnicy, którzy potrafią jedynie czytać zagraniczne devy i to i tak nie zawsze ze zrozumieniem. Zresztą idealnym przykładem na to jest fakt, że systemy, które tutaj ludzie sprzedają po kilkaset złotych technicy zza granicy piszą z zamkniętymi oczami udostępniając je później właśnie na devach. I specjalnie nie wymieniłem tutaj konkretnych państw i osób, bo wiadomo, wszędzie znajdują się idioci, ale PL jest w czołówce. I nie trzeba być technikiem, aby to stwierdzić, chyba widzisz co dzieje się z dzisiejszymi serwerami.

74f31dbf1675f.jpg

• Ups... zmienił(a) tytuł na Koszta i osoby potrzebne do stworzenia serwera Metin2
Opublikowano

Minimum 10tys. Jak dobrze rozdasz karty za systemy i grafike to zostanie na calkiem spoko reklame.

11 godzin temu, Ups... napisał:

Bardzo ciężko określić koszta. Technikami nazywają się osoby, które nie powinny się nimi nazywać, za tym idą bardzo duże różnice w ich umiejętnościach. Nie jestem w stanie stwierdzić na kogo trafisz, a przede wszystkim jaki zasób wiedzy i umiejętności zaoferuje Ci dana osoba. Stąd nie jestem w stanie stwierdzić (i nikt nie będzie) za co i komu będziesz musiał zapłacić, a co wykona Ci jedna osoba od ręki. 

Co do technika nie polecam Ci szukania osób w PL, zwyczajnie większość osób tutaj to pseudotechnicy, którzy potrafią jedynie czytać zagraniczne devy i to i tak nie zawsze ze zrozumieniem. Zresztą idealnym przykładem na to jest fakt, że systemy, które tutaj ludzie sprzedają po kilkaset złotych technicy zza granicy piszą z zamkniętymi oczami udostępniając je później właśnie na devach. I specjalnie nie wymieniłem tutaj konkretnych państw i osób, bo wiadomo wszędzie znajdują się idioci, ale PL jest w czołówce. I nie trzeba być technikiem, aby to stwierdzić, chyba widzisz co dzieje się z dzisiejszymi serwerami.

Wąski jak ty mnie teraz zaimponowales :23_stuck_out_tongue_closed_eyes:

bdqPw.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...