Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zdezelowany sprzet do nurkowania

Ameya

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, poradźcie mi co mam robić, bo już mnie korci żeby dzwonić tutaj https://www.i-kancelaria.pl/klient-indywidualny/upadlosc-konsumencka-bankructwo/ Zamówiłem nowy sprzęt do nurkowania, a w paczce przyszedł jakiś rupieć.  Adres zwrotny na paczce był (specjalnie pewnie) nieczytelny, ale mam dane sprzedającego. Pisałem do niego, że dostałem nie to co zamawiałem, ale twierdzi, że na pewno wysłał nowy i winę pewnie ponosi kurier. Tyle, że ja widzę, że to po prostu rupieć, a nie towar nowy ale uszkodzony. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Opublikowano
31 minut temu, Ameya napisał:

Hej, zamówiłem nowy sprzęt do nurkowania, a w paczce przyszedł jakiś rupieć  Adres zwrotny na paczce był (specjalnie pewnie) nieczytelny, ale mam dane sprzedającego. Pisałem do niego, że dostałem nie to co zamawiałem, ale twierdzi, że na pewno wysłał nowy i winę pewnie ponosi kurier. Tyle, że ja widzę, że to po prostu rupieć, a nie towar nowy ale uszkodzony. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Tak niczego nie dowiedziesz, skontaktuj się z regionalnym urzędem konkurencji i konsumentów (uokik) po proś i o pomoc, napisz do nich lub zadzwoń, objaśnił sytuację i pomogą ci podjąć prawne kroki lub dadzą tobie niezbędną wiedzę do złapania nie uczciwego sprzedawcę by oddał tobie pieniądze lub wysłał sprzęt, który został przez ciebie zamówiony. 

Jutro do nich zadzwonisz lub znajdziesz w internecie swoją placówkę w swoim regionie.

Cytat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...