Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z modemem

Salih

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż zepsuł mi się router i chciałem podłączyć sam modem do komputera stacjonarnego. Noi tu jest problem. Nie ma internetu choć wszystkie diody się świecą, pisze że sieć jest niezidentyfikowana.

Modem to cisco epc3008. A dosatwaca jest ze spółdzielni. Z rouetrem wszystko śmigało a teraz nic. 

Przy próbie skonfigurowania nowego połączenia szerokopasmowego wyskakuje błąd 651 że są problemy z modemem.

%5BW%5Die%5BV%5Du.png
Opublikowano

modem również dostałeś od spółdzielni? - jeśli tak zawsze możesz do nich zgłosić usterkę  a jeśli jest odwrotnie z tym problemem będziesz musiał poradzić sobie sam.

Opublikowano

No modem dostałem od spoldzielni a router na wlasna reke kupilem. Wiec modem + router wszystko smigalo. A jak chce sam modem do komputera podlaczyc to internetu ni ma.

%5BW%5Die%5BV%5Du.png
Opublikowano
1 minutę temu, Salih napisał:

No modem dostałem od spoldzielni a router na wlasna reke kupilem. Wiec modem + router wszystko smigalo. A jak chce sam modem do komputera podlaczyc to internetu ni ma.

Skoro modem nie działa (tzn. że to wina MODEMU) a więc dzwonisz w godzinach roboczych spółdzielni i informujesz o tym fakcie i pytasz, kiedy możesz do nich przyjść by wymienić modem na nowy, ponieważ ten ma ewidentnie jakąś usterkę (będą pytać dlaczego tak uważasz i tak dalej i tak dalej) - ale ty uzasadnisz swoją wypowiedź i powinno pójść bez problemu, po czym dostajesz nowe urządzenie. (z opłatą lub i jej brak - nie znam oferty twojej spółdzielni

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...