Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokada fortuny na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam do Was pytanie, czy jest możliwość zablokowania enchantu fortune na serwerze?? Gram z kumplami ^^ i doszlismy do wniosku, że fortuna  jest OP i w 1h można 3 stacki diaxów lekko wykopać. I mam tutaj pytanie, czy jest możliwosć jej zablokowania w np. nie wiem World Guardzie? Nie chcę się bawić skryptami.
Pozdrawiam

//

Opublikowano

możesz zablokować enchantowanie na fortune, ale w worldguardzie tego nie zrobisz, musisz albo użyc skryptu albo pluginu.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano
13 godzin temu, Nocny napisał:

możesz zablokować enchantowanie na fortune, ale w worldguardzie tego nie zrobisz, musisz albo użyc skryptu albo pluginu.

w sensie jaki plugin?

//

Opublikowano
Dnia 31.08.2017 o 15:18, xavierxcreper napisał:

Witam. Mam do Was pytanie, czy jest możliwość zablokowania enchantu fortune na serwerze?? Gram z kumplami ^^ i doszlismy do wniosku, że fortuna  jest OP i w 1h można 3 stacki diaxów lekko wykopać. I mam tutaj pytanie, czy jest możliwosć jej zablokowania w np. nie wiem World Guardzie? Nie chcę się bawić skryptami.
Pozdrawiam

Za bardzo nie rozumiem co chcesz zrobic, usunac z enchantów calkiem fortune, czy po prostu jak ktos ma fortune na np. kilofie to ma ją usuwac?

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano
Dnia 1.09.2017 o 15:52, ˈyøøniks napisał:

Za bardzo nie rozumiem co chcesz zrobic, usunac z enchantów calkiem fortune, czy po prostu jak ktos ma fortune na np. kilofie to ma ją usuwac?

Chcę by fortuna albo nie działała, albo była niedostępna do zenchantowania w sensie, że jak będie to usunie (masło maślane... mam nadzieje że rozumiesz)

//

Opublikowano
2 minuty temu, xavierxcreper napisał:

Chcę by fortuna albo nie działała, albo była niedostępna do zenchantowania w sensie, że jak będie to usunie (masło maślane... mam nadzieje że rozumiesz)

Najprostsze:

@EventHandler
public void onBreak(BlockBreakEvent e){
	final Player p = e.getPlayer();
	if (p.getInventory().getItemInHand().getType().toString().toUpperCase().contains("PICKAXE"){
		if (p.getInventory().getItemInHand().containsEnchantment(Enchantment.LOOT_BONUS_BLOCKS)
			p.getInventory().getItemInHand().getItemMeta().removeEnchant(Enchantment.LOOT_BONUS_BLOCKS);
	}
}

mozna calkiem inaczej zablokowac/usunac enchant, ale to calkiem inny poziom

a jak nie wiesz co zrobic z tym kodem co ci dalem to poszukaj sobie po prostu w google "block enchant plugin"

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...