Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

poe, itemki itd - nowy gracz.

polska1290

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, gram w PoE od 2 dni, robię build pod mróz - 26 lvl

Jakich itemów używać z jakimi bonusami, jak dodawać bonusy i zmieniać, mam jakieś orby ale czy to się opłaca na początku?

Gdzie teraz najlepiej expić ew niedalej przyszłości/dropić?

-Mam eq białe-niebieskie i dwa pomarańczowe - hełm dropłem, a różdżkę jakiś gracz mi dał, prawie koniec mam actu 2, więc co robić?

Jakieś porady jak być silniejszy?

Robie ten build: http://www.gry-online.pl/S024.asp?ID=1423&PART=110

jestem przy 4 na drzewku, a kamyki mam wszystkie cztery.

jak mieć legendarne/epicki ekwipunek z wieloma bonami, na co patrzeć przy bonusach itd...

Piszcie jakieś porady dla kogoś po jakiś 10 h PoE.

Dodam, że gram party z kolegami razem: oni Maruder pod tanka i Cień pod dps.

Opublikowano

Specjalistą nie jestem, ale już troszkę wygranych godzin mam. Co do itemów zauważyłem, że całkiem ciekawy drop jest w labiryncie np za srebrnymi drzwiami trafiłem na kilkanaście orbów z 14%quality i z tamtąd często lecą mi legendarki także tamto miejsce poleciłbym bardzo z tym że trzeba przejść prawie cały 3 akt. Co do siły sam posiadam maga mrozu z tym, że jest on bardziej defensywny co wiąże się z mniejszymi obrażeniami. Żeby mieć większe obrażenia zwracaj uwagę na dodatkowe obrażenia w bostaci bonusów w itemach. Np. w broni masz bonus add x dmg to spells i patrz żeby ta wartość była jak największa i najlepiej żeby był to cold dmg bo on dodatkowo jest skalowany przez zwiększany cold dmg z drzewka umiejętności. W pierścieniach można mieć tak samo zwiększony % cold damage więc staraj się szukać tego bonusu + odpowiednie resisty w szczególności chaos resist bo to jest główny dmg którym bosy biją. Innymi bonusami na które powinieneś zwrócić uwagę to na pewno cast speed i hp . Co do dropu ekwipunku podobno większość leci z jakichś tam mobów albo z bosów a na większość jest losowa no mi np na mapie 60 lvl potrafi wylecieć 30 lvlowa legendarka także z tym różnie a żeby mieć w zbroi te 6 slotów połączonych to albo dropnąć co jest prawie nie możliwe albo samemu orbami robić co też jest bardzo trudne. Legendarki mają stałe określone bony a te żółte epickie przedmioty to można je miksować chaos orbami, ale nie zawsze się opłaca także poleciłbym ci poprostu dropić z kolegami i wymieniać się jak będzie odpowiedni ;). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...