Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy serwer - Starsze czasy? DragonMT2?

Tantis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich bardzo serdecznie, jako że postanowiłem zrobić swój własny serwer [Sam], ponieważ robiłem już przy paru projektach, czy też pisałem systemy dla kogoś, programowałem, pomyślałem aby stworzyć serwer w starych klimatach, coś typu jak dawny DragonMT2, lecz z paroma oczywiście zmianami.

Czyli jaki zmianami pewnie myślicie, a więc:

- Serwer stałby na Source, ilość stron powiększona była by do 3.

- Sloty na pierścienie do 4 slotów.

- Oraz inne tego typu rzeczy, dodatkowo kilka nowych misji, lub systemów.

Mapy, sety, oraz moby i lvl jak i gospodarka serwera, przypominała by stare czasy 2k11/2k12, oraz serwer DragonMT2. Co myślicie czy opłaca się zaryzykować i stworzyć coś takiego z graczami? Czy ten serwer raczej by nie wypalił?

Jak możecie piszcie w komentarzach wasze opinie, dzięki z góry za wysłuchanie.

Opublikowano
1 minutę temu, Sympaatyczny napisał:

Ja bym zagrał, ale teraz ludzie chcą nowości, nowych systemów itp. Ciężko takiemu serwerowi będzie się utrzymać.

Będą fajne dodatki, typu kończące peleryny które jak się skończą, będzie się je ładowało za yang. Panel boczny będzie, System punktów osiągnięć, jakaś 1 nowsza mapka + 1 nowy dungeon. Serwer będzie jak DragonMT2 pod względem gospodarki, przedmiotów, systemu ulepszenia, oraz paru innych sztabek, sakw, exp trochę inny, questy, oraz parę nowych także serwer będzie bardzo odświeżony.

Opublikowano

Są dwie opcje:

- Albo kradniesz markę i przynajmniej starasz się zgrywać pozory człowieka, który nie próbuje się na niej "wybić", odtwarzasz serwer takim jaki był.

- Albo kradniesz markę i w bezczelny sposób próbujesz się na niej "wybić", robiąc serwer na swoich zasadach, który ma być "podobny".

Ty aktualnie idziesz w tą drugą. Jeśli serwer będzie godny uwagi obroni się sam sobą i nie będziesz musiał robić reworków xD

Teraz pomijając kwestię Dragona...

"Stare czasy" są zbyt stare, żeby "sprzedać" się dzisiaj. 10000 osób chce takiego serwera, 1000 wchodzi, a po tygodniu, maksymalnie miesiącu 100 zostaje. 100% serwerów, które poszły w tą stronę upadło, albo upada, jeśli się mylę podaj mi chociaż jeden przykład. Na koniec dodam, że to nawet nie moja opinia, tylko fakty. :)  

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Ups... napisał:

Są dwie opcje:

- Albo kradniesz markę i przynajmniej starasz się zgrywać pozory człowieka, który nie próbuje się na niej "wybić", odtwarzasz serwer takim jaki był.

- Albo kradniesz markę i w bezczelny sposób próbujesz się na niej "wybić", robiąc serwer na swoich zasadach, który ma być "podobny".

Ty aktualnie idziesz w tą drugą. Jeśli serwer będzie godny uwagi obroni się sam sobą i nie będziesz musiał robić reworków xD

Teraz pomijając kwestię Dragona...

"Stare czasy" są zbyt stare, żeby "sprzedać" się dzisiaj. 10000 osób chce takiego serwera, 1000 wchodzi, a po tygodniu, maksymalnie miesiącu 100 zostaje. 100% serwerów, które poszły w tą stronę upadło, albo upada, jeśli się mylę podaj mi chociaż jeden przykład. Na koniec dodam, że to nawet nie moja opinia, tylko fakty. :)  

Nigdzie nie napisałem że wykorzystuję/wykorzystam nazwę Dragona, tylko napisałem że serwer będzie bardzo podobny jezeli chodzi o rozgrywkę oraz tamte starsze czasy. :)

Mam trochę pieniędzy na niezłą reklamę, także raczej o graczy bać się nie będę, dodatkowo chcę robić serwer z graczami. O wszystkie szczegóły konsultować/pytać z nimi. :)

Opublikowano
5 minut temu, Tantis napisał:

Nigdzie nie napisałem że wykorzystuję/wykorzystam nazwę Dragona, tylko napisałem że serwer będzie bardzo podobny jezeli chodzi o rozgrywkę oraz tamte starsze czasy. :)

Mam trochę pieniędzy na niezłą reklamę, także raczej o graczy bać się nie będę, dodatkowo chcę robić serwer z graczami. O wszystkie szczegóły konsultować/pytać z nimi. :)

I że niby wspomniałeś tutaj o Dragonie tak o? Pewnie wykorzystasz to w mniejszy lub większy sposób opisując/reklamując komuś serwer - jeśli nie, zwracam honor.

Z dobrą reklamą sprzedasz wszystko, problem w tym, że nie na długą metę. Ile mamy serwerów, o których słyszał każdy, a mają teraz po 300 online? 

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, Ups... napisał:

I że niby wspomniałeś tutaj o Dragonie tak o? Pewnie wykorzystasz to w mniejszy lub większy sposób opisując/reklamując komuś serwer - jeśli nie, zwracam honor.

Z dobrą reklamą sprzedasz wszystko, problem w tym, że nie na długą metę. Ile mamy serwerów, o których słyszał każdy, a mają teraz po 300 online? 

Nie chcę nic wykorzystać, napisałem nazwę dla przykładu że serwer będzie starszym klimatem, nazwa będzie całkiem inna..

Może akurat mi się uda, serwer będzie grywalny przez bardzo długi czas, takie serwery trzeba po czasie aktualizować w przemyślane rzeczy, nie rzeczy typu: Szarfy, itd, tylko mniejsze/większe dodatki które nie zabijają tych klimatów. :) Pozdrawiam.

Opublikowano
6 minut temu, Tantis napisał:

Nie chcę nic wykorzystać, napisałem nazwę dla przykładu że serwer będzie starszym klimatem, nazwa będzie całkiem inna..

Może akurat mi się uda, serwer będzie grywalny przez bardzo długi czas, takie serwery trzeba po czasie aktualizować w przemyślane rzeczy, nie rzeczy typu: Szarfy, itd, tylko mniejsze/większe dodatki które nie zabijają tych klimatów. :) Pozdrawiam.

Dosłownie każda zmiana zamienia w jakiś sposób klimat, a tworzenie serwera "jak za starych czasów" po to, żeby go później aktualizować mija się z celem.

Nie mówiłem tutaj o nazwie, bo możesz dać inną, ale o tym, że możesz reklamować serwer jako "ten podobny do Dragona" - na przykładzie Tanavisa.

Jako twórca mówię Ci, że to się nie sprawdzi, zobaczysz.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Ten podobny do Dragona, a jak inaczej w kilku słowach opisać system retro ?

Robiąc prezentację w pierdyliard akapitów?:)

Na dzień dobry wystarczy ta informacja. Jego pieniądze, jego zamiary, jego wynik, jego konsekwencja.

Znam doskonale system retro i wiem ilu chce grać na takkowym serwerze. Istnieją takie sewery które ładnie startowały i słabo funkcjonowały później. Nie każdy gra na nich i zna powody podupadania.

Zazwyczaj były to powody czysto techniczne a nie spowodowane charakterem serwera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...