Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł na biznes, jak to w zasadzie działa?

royal333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na komunikatorze "GG" podczas losowania uzytkownikow niejednokrotnie sie spotkalem z takimi, ktorzy mają na profilowym ustawoiną naga lub półnagą kobiete i mają napisane "nagie zdjęcia w opisie" co ciekawe, gdy kilka razy dodalem do kontakty te osoby, by móc zobaczyc zdjecia w opisie - wchodząc w linki, ktore byly w opisie - faktycznie byly tam nagie zdjęcia tych osób, ukryte pod linkiem ad.fly. Z tego co wiem na ad.fly za 1000 viewsów zarabia się 1dolara. Więc prawopodobnie te boty z nagimi fotkami ustawione są pod zarabianie, zeby ludzie wchodzili w te linki i generowali im wyswietlenia. Jak myslicie, ile średnio maja wyswietlen z takich? Jesli zalozmy ze 5000 dziennie, a wydaje mi sie to realne jesli takich botów ustawionych jest kilka przez caly dzień - no to w takim razie wychodzi mniej wiecej 500zl na miesiac, to nie są złe pieniądze jak na nic nie robienie. Czy orientujecie sie moze jak to dziala? Czy mozliwe jest w ogole zrobienie takich botów, czy obciaza to mocno komputer? Podzielicie się swoimi opiniami? Nie znam się na tym jakos szczegolnie, dlatego pisze tutaj. Jesli ktos mi wyczerpująco pomoze otrzyma ode mnie 20 lajków

Opublikowano

Nie wiem jak teraz GG działa i jakie tam mają zabezpieczenia, ale wątpię, by można było zdobyć z tego 5000 wejść dziennie, nawet nie wiem czy 1000 dałoby radę. No i oczywiście jest dużo mniej użytkowników niż kiedyś i nie każdy wejdzie w link, a co jakiś czas pewnie ban na konta poleci.

Już lepszy będzie fanpage na facebooku, na którym dajesz linki do zdjęć skrócone przez adfly.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Tak sobie tylko rozmyślałem, po prostu czesto, zwlaszcza w nocy widze te boty. Wydawalo mi sie to glupie, bo zalozylem ze ile mogą na tym dziennie zarabiać, dolara? Potwierdzasz moje pierwsze przekonanie, ze tak wlasnie jest, ze zarabiają na tym grosze. A mimo to duzo osob to robi.. nadal mnie to dziwi..

Mówisz o fanpage na facebooku. No cóż, pewnie masz racje, na pewno fanpage by generowal wieksze wyswietlenia, tylko ze tu rodzą sie pewne problemy. Otóż na facebooku gdybym umieszczal linki z gołymi kobietami, które bylyby prywatnymi zdjeciami powiedzmy ukradzionymi od tych botów na gg to zlamalbym prawo i ponioslbym konsekwencje, bo facebook by to wysledzil po moim ip, ze to akurat ja zlamalem prawo. Pewnie by tak nie bylo, do czasu az jakas osoba na zdjeciu nie skapnelaby sie, ze na de facto jej ciele się zarabia. Nie uwazam ze jest to rozwiązanie do konca czyste moralne, zarabianie na czyichś zdjeciach, ja na razie tylko rozmyslam, na pewno jesli bym sie na cos takiego zdecydowal to nie pokazywalbym twarzy takich osób. Ale w swietle prawa na pewno nadal byloby to zlamanie go i mogloby podlegąc konsekwencją. Moglbym być fejkiem i nie umiszczac linkow do nagich zdjęć, tylko puste linki z ad.fly, ale wtedy nie generowalbym takich wyswietlen, bo ludzie by wiedzieli ze to oszustwo no i wtedy bym sie czul jeszcze gorzej moralnie, że oszukuje ludzi.. Coz pieniadze jednak nie są takie latwe.. Ale nadal zastanawiam sie po co ludzie ustawiają te boty na gg skoro tak male pieniadze im to daje

Opublikowano
45 minut temu, royal333 napisał:

Otóż na facebooku gdybym umieszczal linki z gołymi kobietami, które bylyby prywatnymi zdjeciami powiedzmy ukradzionymi od tych botów na gg to zlamalbym prawo i ponioslbym konsekwencje, bo facebook by to wysledzil po moim ip, ze to akurat ja zlamalem prawo. Pewnie by tak nie bylo, do czasu az jakas osoba na zdjeciu nie skapnelaby sie, ze na de facto jej ciele się zarabia. Nie uwazam ze jest to rozwiązanie do konca czyste moralne, zarabianie na czyichś zdjeciach, ja na razie tylko rozmyslam, na pewno jesli bym sie na cos takiego zdecydowal to nie pokazywalbym twarzy takich osób. Ale w swietle prawa na pewno nadal byloby to zlamanie go i mogloby podlegąc konsekwencją. 

Przecież nie muszą to być prywatne zdjęcia. Możesz znaleźć zdjęcia pań występujących w filmach dla dorosłych. Raczej żadna z nich cię o to nie pozwie. Już nie mówiąc o tym, że facebook, hosting zdjęć raczej niezbyt chętnie będą ciebie namierzać. Nie znam nikogo kto przez takie coś ma jakieś problemy.

1398258449-U383457.png

Opublikowano
1 minutę temu, 9Jarek9 napisał:

Przecież nie muszą to być prywatne zdjęcia. Możesz znaleźć zdjęcia pań występujących w filmach dla dorosłych. Raczej żadna z nich cię o to nie pozwie. Już nie mówiąc o tym, że facebook, hosting zdjęć raczej niezbyt chętnie będą ciebie namierzać. Nie znam nikogo kto przez takie coś ma jakieś problemy.

Wlasciwie to masz racje, choc przez to ze te panie są ogolnie "dostępne" w internecie zainteresowanie takim fanpage byloby mniejsze. No ale moze nie jest to wcale zły pomysł..

Opublikowano
1 minutę temu, royal333 napisał:

Wlasciwie to masz racje, choc przez to ze te panie są ogolnie "dostępne" w internecie zainteresowanie takim fanpage byloby mniejsze. No ale moze nie jest to wcale zły pomysł..

Jak się kiedyś w to bawiłem, to nie było problemu ze zdobywaniem lajków do fanpage'a. Wystarczy zrobić fejkowe konto z jakąś ładną panią, dołączyć do grup "add me", tam dodajesz post z prośbą do ludzi by dodawali cię do znajomych. Jak już się nazbiera jakąś fajną sumę, to można zapraszać ludzi do polubienia strony. Większość z nich to arabscy napaleńcy, którzy nawet nie domyślą się, że konto może być fejkowe (oczywiście wysyłają mnóstwo wiadomości z propozycją ślubu). Fejkowe konto można też wykorzystać na różne inne sposoby, coś da się wymyślić. Oczywiście trzeba uważać, bo jak zbyt dużo osób się dodaje lub dołącza się do wielu grup w krótkim czasie to leci blokada (zazwyczaj taka, że trzeba rozpoznawać znajomych po zdjęciach, więc nie ma za bardzo szans by to przejść).

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Jak się kiedyś w to bawiłem, to nie było problemu ze zdobywaniem lajków do fanpage'a. Wystarczy zrobić fejkowe konto z jakąś ładną panią, dołączyć do grup "add me", tam dodajesz post z prośbą do ludzi by dodawali cię do znajomych. Jak już się nazbiera jakąś fajną sumę, to można zapraszać ludzi do polubienia strony. Większość z nich to arabscy napaleńcy, którzy nawet nie domyślą się, że konto może być fejkowe (oczywiście wysyłają mnóstwo wiadomości z propozycją ślubu). Fejkowe konto można też wykorzystać na różne inne sposoby, coś da się wymyślić. Oczywiście trzeba uważać, bo jak zbyt dużo osób się dodaje lub dołącza się do wielu grup w krótkim czasie to leci blokada (zazwyczaj taka, że trzeba rozpoznawać znajomych po zdjęciach, więc nie ma za bardzo szans by to przejść).

Serio istnieją jakieś grupy facebookowe na ktorych sie pisze posta by dodali mnie obcy ludzie do znajomych i Ci to robią?

Opublikowano
Przed chwilą, royal333 napisał:

Serio istnieją jakieś grupy facebookowe na ktorych sie pisze posta by dodali mnie obcy ludzie do znajomych i Ci to robią?

Tak, jest ich mnóstwo. I to nie tylko zagraniczne, są także polskie grupy. Oczywiście nie wszyscy ciebie dodają, tylko kto chce. 

Niektórzy chcą się dowartościować i mieć więcej znajomych, inni może chcą poznać kogoś nowego, mają różne powody by do takich grup należeć.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Tak, jest ich mnóstwo. I to nie tylko zagraniczne, są także polskie grupy. Oczywiście nie wszyscy ciebie dodają, tylko kto chce. 

Niektórzy chcą się dowartościować i mieć więcej znajomych, inni może chcą poznać kogoś nowego, mają różne powody by do takich grup należeć.

O, no to w takim razie dzięki za pomoc, za informacje. W razie czego moglbym się Ciebie pytać gdybym mial rozne watpliwosci - na pw?

Opublikowano
Przed chwilą, royal333 napisał:

O, no to w takim razie dzięki za pomoc, za informacje. W razie czego moglbym się Ciebie pytać gdybym mial rozne watpliwosci - na pw?

Tak, możesz pisać.

1398258449-U383457.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...