Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kolega Nie Może Się Połączyć ! Czemu ?

buru75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie kolega nie może połączyć się z moim serwerem na hamachi wyskakuje mu 'Błąd podczas łączenia z serwerem" jedynym błędem jaki przy chodzi mi namyśl to może być ikonka trójkąciku z wykrzyknikiem przy jego nazwie w hamachi

Czy to może być błąd i jak to naprawić jak byłem u niego aby mu wszystko wgrać ja nie miałem tej ikonki ale on tak może wie ktoś czemu ?? Z góry thx za pomoc oraz + i - jak kto woli :)

18706.png

25601024773252.gif

Opublikowano

może to nie hamachi tylko portmap ? skoro ma bład połączenia

Staram się pomóc ;]

Opublikowano

reinstalacja hamachi

złe spolszczenie

zapora nie odblokowana

porty w portmapie nie odblokowane

Jeżeli komuś pomogłem to proszę o plusa:)

Opublikowano

Ty musisz portmapa włączyć,zaporę wyłącz,anty-virus...

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Witam wszystkich .

-Portmap

-Złe IP

-Hamachi reinstal (Może iść nawet za 6 razem) .

No zobaczymy , co z tego wyjdzie .

Jeżeli ci pomogłem , daj +

Opublikowano

Jeśli masz już Hamachi to u samej góry masz swoje IP, no nie? Trochę niżej masz nazwę sieci jaką wcześniej dałeś. Powiedz kumplowi żeby wszedł w Sieć-> Dołącz do istniejącej sieci-> I tam wpisał nazwę twojej sieci (tą nazwę, która jest wyświetlana pod twoim IP w Hamachi najczęściej typu SrutututuMT2 lub CośTamYT2), potem wpisał hasło (jeśli jest) i wtedy już normalnie wejdzie do twojej sieci Hamachi.

Kolega jest w pokoju na Hamachi?

Ty jesteś?

Porty odblokowane? Musisz odblokować: 11002 13000 13002 13061 13001 13004 13003 13099 13069 i wszystkie palą się na zielono?

Jakby co program Portmap, udało mi się coś takiego znaleźć na yt, dosyć wyraźnie wytłumaczone co i jak:

http://www.youtube.com/watch?v=STTpgIQZB5Y&feature=related

lub download polskiego portmapa:

http://www.mpcforum.pl/topic/79115-downloadspolszczony-portmap/#entry539295

Zapora u Ciebie wyłączona?

Zapora u kolegi wyłączona?

Twoje IP z Hamachi w spolszczeniu podałeś mu bez końcówki .100? To bardzo ważne! Jeśli masz IP NP. 5.111.111.95 to podaj mu to, czysto wzięte z hamachi z normalną końcówką, A NIE TAKIE, KTÓRE MA KOŃCÓWKĘ .100 CZYLI NP. TAKIE: 5.111.111.100 !!

Liczę na + i 5*, mam nadzieję że pomogłem.

Pozdr.

A bym zapomniał, pamiętaj, że kolega ma grać na twoim IP z Hamachi bez żadnej końcówki, po prostu normalnym IP , a ty na twoim IP z Hamachi z końcówką .100!

Opublikowano

Problemem była moja głupota ;p jak odblokowałem porty w port mapie to zamiast minimalizować ro zamykałem a po drugie to dawałem koledze luncher z ip hamachi tylko że z końcówką .100 czyli z tą z którą ja się łącze a on musi mieć końcówkę normalną dzięki za porady i tak dalej daje all + i temat do zamknięcia :)

18706.png

25601024773252.gif

Opublikowano

Problemem była moja głupota ;p jak odblokowałem porty w port mapie to zamiast minimalizować ro zamykałem a po drugie to dawałem koledze luncher z ip hamachi tylko że z końcówką .100 czyli z tą z którą ja się łącze a on musi mieć końcówkę normalną dzięki za porady i tak dalej daje all + i temat do zamknięcia :)

Racja, racja :) Już poprawiłem.

Nie raz mi się to po prostu myli, jak pomyliłem post wyżej, kto ma grać z końcówką .100

No ale ciesze się, że problem rozwiązany.

Pozdrawiam i sorki za mały odkop, jak pisał autor- temat do zamknięcia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...