Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję książkę.

T. N.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam na tym forum jestem pierwszy raz jeśli coś źle zrobiłem to przepraszam a jeśli nie w tym dziale napisałem co powinienem to przepraszam. Wracając do tematu mógł by mi ktoś doświadczony pomóc poszukuję książki dzięki której bym np. nauczył się pisać coś podobnego pod mały prosty system operacyjny od podstaw (nie chodzi mi o nie wiadomo co np. windows czy linux lecz o coś prostego) znam podstawy c++ (to znaczy programy w consoli). Za wszystkie propozycję bardzo dziękuje i wielki plus jeśli książka była by w języku Polskim.

Opublikowano

Polecam najpierw poduczyć się C++ obiektowego. Następnie języka niskopoziomowe - dobrym wyborem jest tu C ze względu na podobieństwo do C++. Kursy są w internecie - polecam kanał yt: Pasja Informatyki

Opublikowano

A polecasz jakąś książkę c++ z obiektami  lub od podstaw C? A pomiędzy  C++ i C jest jakaś duża różnica ?

Opublikowano
Dnia 18.08.2017 o 00:25, Igorqqq napisał:

Polecam najpierw poduczyć się C++ obiektowego. Następnie języka niskopoziomowe - dobrym wyborem jest tu C ze względu na podobieństwo do C++. Kursy są w internecie - polecam kanał yt: Pasja Informatyki

Nie, nie i jeszcze raz nie. Zelent ssie. Jest niemerytoryczny, niepoprawny, używa przestarzałych narzędzi i jezyka, nie mówi słowem o nowszych i poprawnych technikach, bagno. I nie, obiektowy C++ przychodzi po strukturalnym, nie najpierw.

846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...