Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

irfek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wiecie może czy w chestcommands (w lore itemu/nazwie itemu) da się dodać aktualną liczbę graczy na danym podserwerze podpiętym pod bungeecorda?

Opublikowano

Jedyne co znalazłem to

{online} (n° of online players).

{max_players} (n° of server's slots).

Ale jak tego użyć, żeby wyświetliło ile jest graczy na danym podserwerze?

Opublikowano
1 godzinę temu, nawa napisał:

@MarmarukHDMógłbyś się podzielić przed całym forum :p

Po co mam sie chwalic? jezeli zaczalbym sie chwalic np. jaki mam komputer, pookoj itp. ludzie by hejtowali.. to nie na tym polega, kolega bedzie szukal dalej pomocy napisze mi na pw a ja jezeli znajde chwile czasu to mu pomoge ..

Opublikowano

Jeśli o to pytasz, to zakładam, że wiesz jak tworzyć menu. Jak chcesz stworzyć nowe menu, to tworzysz nowy plik z rozszerzeniem .yml w folderze menu. Po zainstalowaniu pluginu będziesz miał jeden lub kilka plików gotowych, ja sam tworząc nowe menu skopiowałem zawartość początkowego pliku. Teraz objaśnię to na kodzie:

jakasnazwa:                       | Tu dajesz nazwe
  COMMAND: ''                     | Tu wykonywaną komendę po kliknięciu przez gracza (np. spawn) ! BEZ / !
  NAME: '{online}/{max_players}'  | Tu wpisujesz nazwę, czyli np. Diament, Kox, lub {online}, {player} <- wyświetli nick gracza, {max_players} <- ilość slotów na serwie
  ID: 264                         | ID wyświetlonego przedmiotu w GUI (w tym przypadku to diament)
  ENCHANTMENT: protection,10      | Enchant wyświetlanego itemu (w tym przypadku to Ochrona X)
  DATA-VALUE: 7                   | Ilość itemów pokazanych w gui (czyli w tym przypadku zamiast 1 diaxa będzie 7)
  POSITION-X: 4                   | Pozycja w poziomie
  POSITION-Y: 2                   | Pozycja w pionie

W razie jakiś niejasności pisz.

Opublikowano
10 godzin temu, MarmarukHD napisał:

Po co mam sie chwalic? jezeli zaczalbym sie chwalic np. jaki mam komputer, pookoj itp. ludzie by hejtowali.. to nie na tym polega, kolega bedzie szukal dalej pomocy napisze mi na pw a ja jezeli znajde chwile czasu to mu pomoge ..

Chodzi o to, że mógłbyś poprostu podać rozwiązanie :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W ChestCommands się nie da. Ewentualnie polecam plugin Skript i mogę Tobie do tego napisać skrypt ;)

Dnia 17.08.2017 o 12:34, MarmarukHD napisał:

@nawa@MarmarukHD

Proszę, abyście zaprzestali się kłócić.

Co do Ciebie@MarmarukHDod pomocy jest forum, a nie wiadomości prywatne...
Nie nabijaj postów.

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...