Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BO1] Problem z grą w Zombie Online

Audioadi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, spotkałem się ostatnio z takim problemem: jest nas trzech, a dwóch z nas jest podłączonych do jednej sieci po LAN'ie. Wszyscy mają oryginalnego COD'a BO1 na steamie. We dwóch możemy grać po LAN'ie, ale jeżeli jesteśmy we 3 to ta 3 osoba nie może dołączyć do meczu. Jedna osoba z LAN'a może grać z tą osobą spoza, ale dwie już nie. Dodam jeszcze że obie osoby w LAN'ie mają takie samo IP. Ma ktoś może pomysł co zrobić z taką sytuacją? Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale jeśli grasz z kumplem na LAN'ie a trzeci kumpel gra na swoim necie czyli nie jest podłączony do waszego LAN'a to nie pogracie w taki sposób. Jeden z was w takim razie musi postawić hosta na swoim necie aby pozostałe 2 dołączyły do servera inaczej się nie da.

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano
12 godzin temu, Audioadi napisał:

Dlaczego tak się nie da, to trochę bez sensu. Jak postawić takiego hosta?

Nie da się tak ponieważ LAN to sieć komputerowa łącząca komputery na określonym obszarze takim jak blok, szkoła, laboratorium, czy też biuro. Czyli to znaczy że ktoś jest połączony na jednym routherze. Jak postawić hosta to nie pamiętam bo nie mam przed sobą menu BO1 więc jak możesz to podaj screeny z gry gdzieś tam powinna być opcja bycia hostem gry.

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...