Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Publiczne sektrory? Tak na serio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc na wstępie chciałbym powiedzieć że nie jestem żadnym pseudo programistą który wczoraj oglądnął 5poradników "jak pisać pluginy do mc" i teraz udaje że coś umie. Oczywiście nie jestem jakiś mistrzem/prosem w programowaniu ale podstawy javy i bukkita znam.

Tyle słowami wstępu, przechodząc do sedna.

Mam pomysł, by napisac publiczny sektory open-source na bungee(dlatego bo najwięcej serwerów używa tego proxy)

Co by takie sektory posiadały?

- Pełna konfiguracja, z możliwością dodanie "nieskończonej" ilości sektorów

- multi spawny, coś jak na craft****,m**u,m**c etc

-Api dla innych pluginów, czyli metody typu getPlayer(), który w callbacku zwróci nulla albo gracza jeśli jest na sektorze, system broadcastów tzn jeden sektory wysyła wiadomość "broadcast" do innych one odbierają i coś robią z tym.

-kompatybilność z 1.8-1.12

- oraz inne potrzebny rzeczy by działały takie sektory,listenery etc.

Co do synchronizacji eq, albo jakaś szybka baza danych albo przesyłanie w locie danych "za" graczem, choć zobaczy sie

I teraz najważniejsze pytanie które pewnie sobie zadajecie "po co on tutaj wgl o tym pisze", Pisze o tym dlatego iż nie wiem czy jest do dobry pomysł by robić to publiczne(nie chce za to żadnych pieniędzy) iż wtedy powstanie pierdyliard zapewne easyhc z "autołkskim sektołami". 

Więc czekam na waszą opinie w komentarzach. :) 

Opublikowano

jestem na nie tak, sondze rze bendzie to mialo swoja przyszlosci bo nie ma publicznego projektu sektoruw a u otka smierdzi

Opublikowano
1 minutę temu, m1ste napisał:

jestem na nie tak, sondze rze bendzie to mialo swoja przyszlosci bo nie ma publicznego projektu sektoruw a u otka smierdzi

:(.
Nie obrażaj tych perfekcyjnych plikuf, ok!??

!TEMAT TUTAJ

No oczywiście, lets go! Do this!
Przepiszmy myhardy pod sektory!!

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Dziwi mnie trochę Twoje podejście, skoro jesteś programistą i chcesz coś napisać co mogłoby się przydać innym to napisz, a nie pytasz się całego świata, czy zrobić to, podkreślając, że jesteś programistą.
Oczekujesz, że każdy będzie Ci klaskać, bo z taką propozycją wyszedłeś.
To tak nie działa, najpierw napisz, a potem reklamuj swój produkt.

Opublikowano

@Oldis idz podpi*rdtalac kod od otka unixeja k0l0rka i innyh fraj*ze
a co z dropem gildiami i core? pzeciesz to musi sie grac

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Plugin] Publiczne sektrory? Tak na serio
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

I jak z tymi sektorami?

Jeśli ci pomogłem to daj lajka ❤️ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...