Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pęk kluczy w innych przęglądarkach

Krzysiekn

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Chciałbym użyć pęku kluczy (macOS) w przeglądarce Chrome oraz Opera.

Jak to wygląda dla obu tych przeglądarek? Niestety nie jestem w stanie w ustawieniach znaleźć żadnej pozycji, która odpowiada za to. Nie chce używać zapisywania haseł w tych przeglądarkach.

Pozdrawiam.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak widać jesteś ślepy bo nie widzisz opcji zarządzania hasłami.

Zresztą pytałem co chcesz osiągnąć i po co ci to ? Chrome nie jest aplikacją Apple więc nie posiada współpracy z aplikacjami systemowymi os, sama przeglądarka ma wbudowaną własną opcję zarządzania hasłami.

Prawdopodobnie wystarczy wyłączyć opcję zapamiętywania haseł ( autouzupełniania pewnie też ) i czekać aż pęk kluczy sam się zapyta o autouzupełniania i zapamiętywania haseł. Kiedyś tak działało nie wiem jak z obecnymi wersjami. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Czyli chcesz zapamiętać wszystkie dane wpisanych haseł, tak ? Chrome ma wbudowane w konto Google zapamiętywanie haseł i raczej cięzko zmusić do współpracy przeglądarkę z zewnętrznym programem. Nawet jeśli zmusisz to zmiana w wersjach może powodować problemy do czasu uaktualnienia programu od haseł. 

Wszystko jest w ustawienach zaawansowanych albo pod linkiem : chrome://settings/passwordsAndForms

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
12 godzin temu, Ktosiu napisał:

Czyli chcesz zapamiętać wszystkie dane wpisanych haseł, tak ? Chrome ma wbudowane w konto Google zapamiętywanie haseł i raczej cięzko zmusić do współpracy przeglądarkę z zewnętrznym programem. Nawet jeśli zmusisz to zmiana w wersjach może powodować problemy do czasu uaktualnienia programu od haseł. 

Wszystko jest w ustawienach zaawansowanych albo pod linkiem : chrome://settings/passwordsAndForms

Nie, pod tym linkiem NIC nie ma co by mi pomogło.

Zrzut ekranu 2017-08-13 o 11.32.09.png

Zrzut ekranu 2017-08-13 o 11.31.47.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...