Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fake GPS na android 6.0 bez roota używając GPS Joystick

grajek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem jakiegoś fake gpsa bo ostatnio dość długo siedzę w szpitalu, nie znalazłem tutaj żadnego działającego poradnika a udało mi się ze skrawków wiedzy na internecie uruchomić w pełni działającego fake gpsa.

Metoda której używam nie potrzebuje ani roota ani programu w system/app na telefonie. Jest też prawdopodobnie bezpieczna bo od dłuższego czasu nie dostałem ani bana ani softbana, oczywiście używacie na własną odpowiedzialność.

Gra na GPS Joysticku na androidzie jest trochę podobna do starego NoXa na którym strzałkami chodzimy po mapie w Pokemon GO, dostajemy na okienku gry joystick w którym można ustawić prędkość chodu, wybrać stronę świata w którą chcemy iść, można też zablokować chód żeby nie trzymać palca na ekranie. Zmieniać kierunek można w każdej chwili.

Na początek wymagania które musicie spełnić, żeby metoda działała:

- minimalna wersja androida na której da się odpalić działający gps joystick to 6.0, wersje androida można sprawdzić klikając na telefonie ustawienia -> informacje (z reguły na samym dole)

- łatka zabezpieczająca androida musi być sprzed marca 2017 - niektóre telefony nie dostały tego updata lub można to osiągnąć nie włączając automatycznych updatów, zaznaczam że przywrócenie systemu do ustawień fabrycznych nie przywróci wam poprzedniej łatki, da się przywrócić poprzednią wersję ale będę mógł pomóc tylko jak ktoś chociaż wie jak zrootować swój telefon; wersję łatki sprawdzamy w tym samym miejscu co wersję androida

Więc zaczynajmy 

- ściągamy i instalujemy ze sklepu google play aplikację GPS Joystick

- w ustawieniach lokalizacji telefonu ustawiamy tylko GPS, w menu po prawej na górze mamy opcje skanowania, wyłączamy skanowanie wifi i skanowanie bluetooth (miejsce ustawień lokalizacji czasem znajduje się w innych miejscach z zależności od telefonu)

- uruchamiamy tryb developerski telefonu, w tym celu wchodzimy w ustawienia -> informacje -> informacje o oprogramowaniu -> więcej -> klikamy wersja kompilacji aż wyświetli się komunikat "jesteś teraz developerem!", trzeba to kliknąc około 8 razy jeśli dobrze pamiętam

- odpalamy GPS Joystick, wchodzimy w ustawienia po wybraniu polskiej wersji aplikacji, zaznaczamy włącz pośrednie fałszowanie, zmieniamy czas trwania procesu na 50 i załaduj czas trwania na 100 (polskie tłumaczenie aplikacji nie jest zbyt trafne)

- cofamy się do głównego menu, na dole wybieramy sobie lokalizację przyciskiem ustaw lokalizację lub pobierz obecną lokalizację (za pierwszym uruchomieniem dopóki nie załapiecie jak aplikacja działa ustawcie lokalizację tam gdzie jesteście i nie oddalajcie się za bardzo)

Występuje tylko jeden problem który udało mi się w pełni rozwiązać metodą bez rootowania (mam roota ale nie udało mi się go rozwiązać nawet z nim) to rubberbanding - czasami postać teleportuje się do naszej lokalizacji gdy w jakiś sposób miedzy sygnałami od gps joysticka pojawi się sygnał z satelity GPS, problem można rozwiązać zabezpieczając część telefonu w której znajduje się odbiornik GPS aluminiowa folią, drugi sposób to używanie aplikacji w miejscu gdzie sygnał GPS nie sięga. Polecam przetestować przez chociaż godzinę zanim będziecie chcieli teleportować się gdzieś dalej.

Tak wygląda mój telefon po zastosowaniu folii aluminowej ;D :

htc_gps.jpg

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...