Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy jest jeszcze sens?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio myślę nad zrobieniem serwera tylko zastanawiam się czy jest jeszcze sens?

Przewiń do czerwonego jeśli nie chcesz czytać.To co teraz pisze nie jest aż tak ważne...

Wiem, że nadal da się zarobić na byle jakim serwerku jeśli tylko masz trochę hajsiwa. Jednak ja chciałbym głównie zająć się budowaniem dobrej opinii dla serwera żeby edycja szybko nie upadła (eventy, łapanki cheaterów, pomoc dla graczy, dobra administracja). Nie kłamię, że na pieniądzach też będzie mi zależeć :D.

Myślę nad serwerem hardcore, lub freebuild+survival z uwagi na to, że lubię serwery tego typu ale czy stawianie kolejnego podobnego do wszystkich (jednak dobrego) serwera ma jakiś sens? Czy jednak pomyśleć nad nowym trybem i mieć nadzieję, że się spodoba i będzie grywalny bez pewnego sukcesu.

Proszę, wypowiedźcie się na ten temat. Naprawdę mi pomożecie bo ciągle nie mam pewności swojego własnego zdania, a zapewni mi to wysłuchanie opinii innych. Dzięki :12_slight_smile:.

Opublikowano

Spróbuj zrobić dobrego HC :)

Szukam osób, które chcą stworzyć ze mną serwer, więcej informacji na priv

Opublikowano

Powiem Ci tak... Jeżeli nie masz kasy, to się za to nie bierz... 

Zrób jakiegoś dobrego Hardcore z autorskimi pluginami, nie tymi z neta, zakup dobrą maszyne, zainwestuj jw bardzo dobrą reklame na yt. Jak Ci będzie grało dużo osób to pisz do włascicieli BlazingPack żeby dali ci paczkę ;) Nie wiem od ilu osób dają tą paczke, bodajże od 300 ale mogę się mylić. Jeżeli nie masz kasy to się za to nie bierz :D

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano

A ja powiem tak. Jeżeli serwer jest dopracowany oraz nie jest to kolejny "izi hace" to mogę zagrać na prawie każdym trybie, bo lubię i skyblocki, i freebuildy a także survival + cuboidy ostatnio popularne na wersjach 1.12 czy minigamesy. Co do opłacania to najpierw kasa na reklamy, pluginy których nie ma w necie a ich potrzeba i oczywiście maszynę. Wtedy może się zwrócić. (Tak w sumie ta Reklama jest ważna ale i bez niej może (ale nie musi) się udać.)

...

Opublikowano
55 minut temu, Gigoss07 napisał:

Zrób jakiegoś dobrego Hardcore z autorskimi pluginami, nie tymi z neta, zakup dobrą maszyne, zainwestuj jw bardzo dobrą reklame na yt. Jak Ci będzie grało dużo osób to pisz do włascicieli BlazingPack żeby dali ci paczkę ;) Nie wiem od ilu osób dają tą paczke, bodajże od 300 ale mogę się mylić. Jeżeli nie masz kasy to się za to nie bierz :D

Wiem, że hajs tutaj będzie grać dużą rolę :D. Potrafię programować więc pliki będą w większości stworzone przeze mnie. 

49 minut temu, #Butipsal napisał:

A ja powiem tak. Jeżeli serwer jest dopracowany oraz nie jest to kolejny "izi hace" to mogę zagrać na prawie każdym trybie, bo lubię i skyblocki, i freebuildy a także survival + cuboidy ostatnio popularne na wersjach 1.12 czy minigamesy. Co do opłacania to najpierw kasa na reklamy, pluginy których nie ma w necie a ich potrzeba i oczywiście maszynę. Wtedy może się zwrócić. (Tak w sumie ta Reklama jest ważna ale i bez niej może (ale nie musi) się udać.)

Pieniądze w przypadku easyhc zwrócą się naprawdę szybko, a nawet w kilka dni możesz się wzbogacić o kilkaset złotych. Jednak chcę czegoś co ludzie zapamiętają jak skafa, a nie odejdą i zapomną po kilku dniach.

Dzięki za odpowiedzi. To naprawdę utwierdza mnie w swoim przekonaniu ^^

Opublikowano
9 godzin temu, Gigoss07 napisał:

Paczkę BlazingPack dostaniesz jak przekonasz jej właścicieli pomysłem i całokształtem.

A co do tematu, zauważ, że jest dużo takich samych serwerów, które nadal są grywalne. I zauważ, że są to serwery najczęściej postawione byle jak, na pluginach z neta, a mają dziennie po 100/200 osób.

Oczywiście nie twierdze, że masz zrobić serwer byle jak, czy też kopie kopii innych kopii, bo dobry pomysł, zaangażowanie i autorstwo wykonania jest dużą zaletą takiego serwera :D

Ja bym postawił na coś co już jest, ale w lepszym wykonaniu ;)

Opublikowano
1 godzinę temu, MaNiAaAK napisał:

Paczkę BlazingPack dostaniesz jak przekonasz jej właścicieli pomysłem i całokształtem.

A co do tematu, zauważ, że jest dużo takich samych serwerów, które nadal są grywalne. I zauważ, że są to serwery najczęściej postawione byle jak, na pluginach z neta, a mają dziennie po 100/200 osób.

Oczywiście nie twierdze, że masz zrobić serwer byle jak, czy też kopie kopii innych kopii, bo dobry pomysł, zaangażowanie i autorstwo wykonania jest dużą zaletą takiego serwera :D

Ja bym postawił na coś co już jest, ale w lepszym wykonaniu ;)

Pamiętam jeszcze twój serwer na którym byłem helperem... Na którym swoją drogą dostałem niesłusznego degrada ale nie o to mi teraz chodzi. 

Serwer był na prawde genialny - autorskie biomy, kilka autorskich pluginów jak się nie mylę...

Do czego dążę... Serwer był bardzo dobry pod względem technicznym, lecz nie miał reklamy. Na serwerze grało 10 - 15 osób jak ktoś miał live to do 60 ale co z tego skoro jak sie skonczył to liczba znów była bardzo mała. Jest to doskonały przykład, że nie ma sensu stawiać serwera bez reklamy :)

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano
23 godziny temu, youngbert napisał:

dobrej opinii dla serwera żeby edycja szybko nie upadła

przecież nie ma już takiego czegoś jak długa edycja na serwerach, bo nawet na mc4u czy innych craftcorach z tego co widziałem do max. 2 tygodni ludzie są w miare aktywni

kolejny serwer hc, w który nie wjebiesz tysiąca/ęcy zł w reklamę nie ma sensu

k3HeXgc.png

Opublikowano
31 minut temu, happi napisał:

przecież nie ma już takiego czegoś jak długa edycja na serwerach, bo nawet na mc4u czy innych craftcorach z tego co widziałem do max. 2 tygodni ludzie są w miare aktywni

kolejny serwer hc, w który nie wjebiesz tysiąca/ęcy zł w reklamę nie ma sensu

W reklamę nie trzeba wkładać zbyt dużo pieniędzy, wiem bo płaciłem 50 zł i miałem 300 osób na starcie serwera i okazało się że jest za mało slotów dla wszystkich :D.

Chciałbym przypomnieć wszystkim genialny serwer Skyena, który zdobył stałych graczy jedynie przez to że grali na nim youtuberzy. Myślę, że to jest przede wszystkim kluczem do sukcesu. Potrzeba tylko youtuberów, którym serwerek się spodoba i będą nagrywać z serwera ale na reklamę zawsze trzeba wyłożyć.

Opublikowano
12 godzin temu, youngbert napisał:

W reklamę nie trzeba wkładać zbyt dużo pieniędzy, wiem bo płaciłem 50 zł i miałem 300 osób na starcie serwera i okazało się że jest za mało slotów dla wszystkich :D.

Chciałbym przypomnieć wszystkim genialny serwer Skyena, który zdobył stałych graczy jedynie przez to że grali na nim youtuberzy. Myślę, że to jest przede wszystkim kluczem do sukcesu. Potrzeba tylko youtuberów, którym serwerek się spodoba i będą nagrywać z serwera ale na reklamę zawsze trzeba wyłożyć.

no, 300

porównaj sobie ile masz teraz osób na największych serwerach to te 300 będzie niczym

k3HeXgc.png

Opublikowano
13 godzin temu, Gigoss07 napisał:

Pamiętam jeszcze twój serwer na którym byłem helperem... Na którym swoją drogą dostałem niesłusznego degrada ale nie o to mi teraz chodzi. 

Serwer był na prawde genialny - autorskie biomy, kilka autorskich pluginów jak się nie mylę...

Do czego dążę... Serwer był bardzo dobry pod względem technicznym, lecz nie miał reklamy. Na serwerze grało 10 - 15 osób jak ktoś miał live to do 60 ale co z tego skoro jak sie skonczył to liczba znów była bardzo mała. Jest to doskonały przykład, że nie ma sensu stawiać serwera bez reklamy :)

Prawda jest taka, że gracz przyciąga gracza. Przykładowo, jak ja widzę, że serwer ma stałą i dużą ilość graczy, to sam jestem chętny na nim zagrać. Chyba wszyscy wiemy na czym to polega. Dlatego reklama odgrywa dużą role na serwerze, o ile nie kończy się na jednej, sporadycznej reklamie, jak to było w naszym przypadku. No i kwestia stałego grania, bardzo ważne jest też zrobić coś, co zaciekawi gracza na tyle, że coś na tym serwerze osiągnie i nie będzie chciał odejść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...