Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, wiem jak wszyscy kochają tego rodzaju tematy.

I żeby nie było, że od razu jak kasa wpadła to na forum lecę: szukam już któryś dzień, przeglądam masę telefonów, ofert, recenzji, także patrzyłem na różne fora i nadal nie znalazłem czegoś do czego będę w 100% pewny. 

Więc szukam telefonu do około 600zł (+/- 100zł), który będzie:

- w miarę wydajny (jak na te pieniądze, bo za 600zł królem wydajności on nie będzie) do codziennej pracy i do kilku prostych gier;

- miał dobry aparat;

- miał w miarę długo trzymającą baterię.

Póki co chyba najbardziej jestem przekonany do LG K10 2017. Jest w miarę wydajny jak na te pieniądze, ma niezły aparat, ale też trzyma w miarę długo (powiedzmy że nie trzeba będzie go ładować każdej nocy). Ewentualnie LG X Power - bardzo pojemna bateria, niezła wydajność, przyjemny interfejs. Aparat powiedziałbym przeciętny, szkoda że bez HDR. 

Co sądzicie?

I raczej nie patrzyłbym na produkty typu Xiaomi (tak, patrzyłem na Redmi 4A ale trochę mi nie pasuje). Chyba, że będzie to jakaś bardzo dobra oferta, to wtedy ok.

Tak samo, raczej brałbym telefony nowe. Używane wydają mi się takie trochę... mało legitne. Część z nich ma już trochę stare wersje Androida, a też wolałbym coś nowszego. Nie jest to priorytet, ale dobrze jakby był jakiś w miarę nowy. 

Dzięki za pomoc! :)

Opublikowano

Mam oba, w senise mama ma lg k10 2017 a ja mam lg x power i co do trzymania to moja mama nie korzysta nie wiadomo jak z telefonu, ale ma fejsa, korzysta z konta, dzwoni a i tak szybko bateria schodzi a co dopiero jak ktoś korzysta non stop, to ładowanie/doładowywanie będzie raczej codzienne. A lg x power ja kupiłam właśnie ze względu na baterię, jak korzystam intensywnie to sobie doładuję go wieczorem albo w dzień (bo ma szybką ładowarkę, w moment naładuje do 100%), a jak korzystam mniej intensywnie to bateria starcza mi  na prawie 3 dni i jakieś 40% nawet jest. Jak dla mnie zdjęcia są okej, robię ich mnóstwo i jakoś nie narzekam,  w k10 też ten sam aparat jest. Od paru lat trzymam się lg, bo najbardziej przypadł mi interfejs do gustu i nie są przesadnie drogie. Następny mój telefon to chyba będzie lg g6 ale to już jak stanieje i uzbieram na niego :D 

Jak pisałam wyżej tel lg x power w tej cenie jest dobry, bo bateria trzyma długo i w sumie to chyba jedyna zaleta tego telefonu, nie podoba mi się w nim za bardzo wygląd, czasem się zastanawiam kto tam siedzi i projektuje te wyglądy telefonów :D

A jeszcze co do ceny to chyba teraz huaweie lite chyba chodzą w tych granicach ale huawei to mi tylko z wyglądu się podoba i nic więcej ;d

'You are the reason for my smile, You are the reason for my success, You are the reason for my good behavior to others, You are the reason for everything good in me'

Opublikowano
2 godziny temu, Shidarex napisał:

Mam oba, w senise mama ma lg k10 2017 a ja mam lg x power i co do trzymania to moja mama nie korzysta nie wiadomo jak z telefonu, ale ma fejsa, korzysta z konta, dzwoni a i tak szybko bateria schodzi a co dopiero jak ktoś korzysta non stop, to ładowanie/doładowywanie będzie raczej codzienne. A lg x power ja kupiłam właśnie ze względu na baterię, jak korzystam intensywnie to sobie doładuję go wieczorem albo w dzień (bo ma szybką ładowarkę, w moment naładuje do 100%), a jak korzystam mniej intensywnie to bateria starcza mi  na prawie 3 dni i jakieś 40% nawet jest. Jak dla mnie zdjęcia są okej, robię ich mnóstwo i jakoś nie narzekam,  w k10 też ten sam aparat jest. Od paru lat trzymam się lg, bo najbardziej przypadł mi interfejs do gustu i nie są przesadnie drogie. Następny mój telefon to chyba będzie lg g6 ale to już jak stanieje i uzbieram na niego :D 

Jak pisałam wyżej tel lg x power w tej cenie jest dobry, bo bateria trzyma długo i w sumie to chyba jedyna zaleta tego telefonu, nie podoba mi się w nim za bardzo wygląd, czasem się zastanawiam kto tam siedzi i projektuje te wyglądy telefonów :D

A jeszcze co do ceny to chyba teraz huaweie lite chyba chodzą w tych granicach ale huawei to mi tylko z wyglądu się podoba i nic więcej ;d

Oo, dzięki za taką obszerną odpowiedź! 

Właśnie w sumie już teraz brałbym LG X Power "w ciemno", ale trochę mnie zmartwił aparat. Mógł być nieco lepszy, nawet w tych pieniądzach. I trochę szkoda że nie ma HDR. 

Co do K10 - rzeczywiście tak krótko trzyma? Słyszałem, że nowy trzyma 1,5-2 dni, ale słyszałem też opinie że po kilku miesiącach użytkowania ta bateria się zużywa do tego stopnia że trzeba codziennie ładować. 

I jak z wydajnością w X Power w codziennym użytkowaniu po (mniemam) paru miesiącach? Nic się nie zacina, wszystko normalnie chodzi?

Opublikowano
4 godziny temu, MrWinex66 napisał:

Oo, dzięki za taką obszerną odpowiedź! 

Właśnie w sumie już teraz brałbym LG X Power "w ciemno", ale trochę mnie zmartwił aparat. Mógł być nieco lepszy, nawet w tych pieniądzach. I trochę szkoda że nie ma HDR. 

Co do K10 - rzeczywiście tak krótko trzyma? Słyszałem, że nowy trzyma 1,5-2 dni, ale słyszałem też opinie że po kilku miesiącach użytkowania ta bateria się zużywa do tego stopnia że trzeba codziennie ładować. 

I jak z wydajnością w X Power w codziennym użytkowaniu po (mniemam) paru miesiącach? Nic się nie zacina, wszystko normalnie chodzi?

Mam go od kwietnia chyba, więc długo to nie jest ale do tej pory mi nie zacinał, wszystko z nim okej, jestem zadowolona póki co, jak dalej będzie to się okaże, bo telefony mam zazwyczaj rok albo 2 i potem zmieniam ;d 

'You are the reason for my smile, You are the reason for my success, You are the reason for my good behavior to others, You are the reason for everything good in me'

Opublikowano
10 godzin temu, Shidarex napisał:

Mam go od kwietnia chyba, więc długo to nie jest ale do tej pory mi nie zacinał, wszystko z nim okej, jestem zadowolona póki co, jak dalej będzie to się okaże, bo telefony mam zazwyczaj rok albo 2 i potem zmieniam ;d 

Okay. W każdym razie - dzięki.

@topic

Widzę że sporo osób poleca Xiaomi Redmi 4X. Jakby nie patrzeć - spełnia wszystkie wymagania które wypisałem. Chyba postawię jednak na Xiaomi

Opublikowano

Witam, Xiaomi redmi 4x jest teraz w bardzo dobrej cenie, na allegro chodzą po 600 zł a w sklepach stacjonarnych po 800+.. myślę, że za tę kwotę to najlepszy parametrowo telefon (sam go wczoraj zamówiłem i myślę, że się na nim nie zawiodę)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...