Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Azir riven czy thresh

sh0keN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znaczy są to różne linie i całkowicie różne mechaniki. Azir raczej poza metą chyba że po prostu Ci się podoba jego mechanika, chociaż lepiej wziąć syndre i robić większy dmg bez naparzania w klawiaturę tzw. press r to kill, thresh dosyć trudny (musisz przewidywać gdzie kto się ruszy już od golda+). Riven po kilku fragach na topie jest bardzo mocna . Musisz sam wybrać :)

Opublikowano

To zależy na której w tych linii czujesz się mocniej. Każda ta postać jest inna, wymaga zupełnie różnych zachowań. Jeżeli uważasz, że jesteś w stanie podołać mechanicznie Riven to czemu nie. Postać dosyć mocna teraz, bo Lethality nadal jest op. Ponadto ma tarczę, jest dosyć mobilna plus stun. Azir troszkę poza metą, w sumie ostatni raz na soloq widziałam Azira chyba w poprzednim sezonie. Nie mniej jednak jest przyjemną postacią. Jeśli zagrasz świetną rkę w teamfightach no łatwa giereczka. Co do Thresha to ostatnio zakupiłam. Gra mi się przyjemnie, choć wydaje mi się, że mimo to jakaś Janna czy Lulu jest po prostu bezpieczniejszym pickiem dzięki tarczom, leczeniom etc. Ardent jest dosyć mocny, ale ponoć ma być jego nerf. No i Threshem chociaż zagrasz na bocie jak młody bóg to jeżeli Twój adc nie ma mózgu to nic z tego nie wyniknie. Miałam sytuację, że hooki idealnie mi wchodziły, a mój adc stał i patrzył, nie wiem, może analizował, także troszkę unlucky był bot xD Jeżeli jednak postanowisz roamować i zrobicie coś przy pomocy hooków chociażby na midzie to jest sens go zakupić. Ponadto jego latarnia może ratować życie twoim sojusznikom, no i ma dobrego ulta.

Tak czy siak najlepiej jakbyś najpierw zagrał sobie tymi postaciami, gdy są w rotacji, bądź może jakiś Twój znajomy je posiada. Wtedy nie będziesz żałować wyboru. 

Opublikowano

Żadnych informacji o sobie nie podałeś, więc sobie możesz pytać. Największy potencjał ma Azir. Threshem gry nie wykarujesz, jeżeli team będzie posysał.

Opublikowano

Thresh, bardzo silna postać

jak nauczysz się nią dobrze grać, to nie ma mocnych, silna postać.

• Creative zmienił(a) tytuł na [Champ] Azir riven czy thresh
  • Creative zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...