Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Masa problemów po kupnie nowego kompa.

HSVenom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Niestety mam taki problem, że przy starcie komputera nie ma tego charakterystycznego *pik*, które sygnalizuje uruchomienie BIOSu. Co prawda nawet bez tego komputer się włączy, co dziwne, ale czy się włączy to zależy od jego humoru. Raz tak, raz nie. Jeśli już uda mi się go włączyć to nie mogę wejść do BIOSu. Komputer zachowuje się jakby na nic nie reagował. Klikam DEL żeby wejść do BIOSu - nie reaguje. Klikam F11, żeby wejść do sekcji bootowania - nie reaguje. Co więcej - nie pokazuje mi się ładowanie Windowsa tylko na ekranie pokazującym jakiegoś screena od MSI robi się czarny kwadracik i tam występuje jedyna animacja ładowania Windowsa 10. Mam wiele problemów na ten moment z komputerem. Wydaje mi się, że po wejściu do BIOSu i ogarnięciu jak zrobić aby włączał się zawsze, będzie lepiej. Nie wiem jednak co z tym zrobić, żeby uruchomić BIOS. Ma ktoś jakiś pomysł i mógłby mi pomóc? Będę wdzięczny. Moja płyta główna to MSI B350M Bazooka.

UPDATE!!!

Już wszystko jest spoko, a jedynym problemem kompa na ten moment jest to potwornie długie uruchamianie BIOSu. Komp się włącza normalnie, ale od momentu przyciśnięcia przycisku Power, a uruchomienia BIOSu mija dobre 10-20 sekund i kiedy się włącza nadal nie ma tego charakterystycznego dźwięku *pik*. Wiecie co zrobić, żeby BIOS uruchamiał się szybciej? Z góry dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...