Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra o Tron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

!!CZYTAJĄC W TEN TEMAT NARAŻASZ SIĘ NA SPOJLERY!!

Nie wierze, że nikt jeszcze nie założył dyskusji o tym serialu 

Oglądacie? co myslicie o obecnych wydarzeniach w serialu?

Odcinek 4 siódmego sezonu mam już za sobą, troche denerwuje mnie fakt, że starają się kompresować te odcinki jak najbardziej i każdy wątek dotykają tylko po macoszemu, widać, ze sprawa kieruje sie ku końcowi choć niby czeka nas jeszcze jeden sezon. Bardzo mocno zaskoczył mnie atak Daenerys na armię Jaimego, myślałem, że akcja będzie bardziej rozciągnięta i nastąpi jakiś przemyślany atak, nie zaskoczył mnie natomiast fakt, że smok został postrzelony

pewnie sie wyliże z tego

, to że Jaime przeżył również mnie nie zaskoczyło, jego z pewnością uratuje Tyrion, w końcu kocha swojego brata i nie pozwoli mu zginąć na jego oczach ;] 

Jestem ciekaw sytuacji na północy, tego co sie stanie kiedy walkerzy w koncu dojdą pod mur a także jak skończy się atak Daenerys, czy będzie szła z impetem i jej smok przeżyje, czy raczej jej smok zginie i będzie musiała się wrócić z podkulonym ogonem 

a5z91yB.png

Opublikowano

Jaimie przeżył? Dobre sobie :D W pełnej zbroi wydostanie się z takiej rzeki jak Czarny Nurt to raczej mission impossible. O ile go ten smok na polecenie Danki nie wyłowi (szczerze to wątpie) to już możemy zakończyć ten wątek. 

Smoku nic się nie stało, dostał raz i tylko nim zachwiało. W książce (Świat lodu i ognia) nie raz było wspominane że smoki przeżywały z poucinanymi skrzydłami oraz innymi bardziej poważniejszymi ranami niż taki jeden pocisk

76561198001815076.png
Opublikowano
16 godzin temu, Xanter napisał:

Jaimie przeżył? Dobre sobie :D W pełnej zbroi wydostanie się z takiej rzeki jak Czarny Nurt to raczej mission impossible. O ile go ten smok na polecenie Danki nie wyłowi (szczerze to wątpie) to już możemy zakończyć ten wątek. 

Zawsze go może Melisandre wskrzesić. Po tym serialu można się wszystkiego spodziewać.

1398258449-U383457.png

Opublikowano
Dnia 7.08.2017 o 23:40, Xanter napisał:

Smoku nic się nie stało, dostał raz i tylko nim zachwiało. W książce (Świat lodu i ognia) nie raz było wspominane że smoki przeżywały z poucinanymi skrzydłami oraz innymi bardziej poważniejszymi ranami niż taki jeden pocisk

smok zdechnie na 100% choć pewnie nie teraz, Jaime przeżyje, w końcu uratował go Bronn, a Tyrion załatwi u Daenerys ułaskawienie dla Jaimego, albo uratuje go w jakiś inny sposób (to jest na 100% pewne, tyrion był ratowany przez niego wiele razy i oni kochają się jak prawdziwi bracia, wiec nie wierze żeby tyrion nie zrobił niczego aby go uratować) 

Dnia 8.08.2017 o 16:43, 9Jarek9 napisał:

Zawsze go może Melisandre wskrzesić. Po tym serialu można się wszystkiego spodziewać.

mellisandre jest gdzieś na 2 koncu westeros więc to raczej niemożliwe, no ale po ostatnich odcinkach można sie wszystkiego spodziewać (jon snow przeteleportował sie na 2 koniec świata z sceny na scene, jaime zaatakował wysogród również z sceny na scene mimo, ze przed chwila był w królewskiej przystani itp.) 

a5z91yB.png

Opublikowano
1 godzinę temu, andrzejbrejwik napisał:

smok zdechnie na 100% choć pewnie nie teraz, Jaime przeżyje, w końcu uratował go Bronn, a Tyrion załatwi u Daenerys ułaskawienie dla Jaimego, albo uratuje go w jakiś inny sposób (to jest na 100% pewne, tyrion był ratowany przez niego wiele razy i oni kochają się jak prawdziwi bracia, wiec nie wierze żeby tyrion nie zrobił niczego aby go uratować) 

mellisandre jest gdzieś na 2 koncu westeros więc to raczej niemożliwe, no ale po ostatnich odcinkach można sie wszystkiego spodziewać (jon snow przeteleportował sie na 2 koniec świata z sceny na scene, jaime zaatakował wysogród również z sceny na scene mimo, ze przed chwila był w królewskiej przystani itp.) 

Uratował go jedynie przed smoczym ogniem, tylko co z tego jak utonął

76561198001815076.png
Opublikowano

serio macie problem z teleportacją? zamykają po woli wątki, wiadomo że nie mają czasu na przemarsze i wszelkie podróże, nadają dynamiki serialowi i mi się cholernie to podoba 

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano
9 godzin temu, Nuts. napisał:

serio macie problem z teleportacją? zamykają po woli wątki, wiadomo że nie mają czasu na przemarsze i wszelkie podróże, nadają dynamiki serialowi i mi się cholernie to podoba 

a mi kompletnie sie to nie podoba

konczy im sie hajs na serial, próbują skompresowac cały scenariusz do jak najmniejszej liczby odcinków żeby obniżyć koszty produkcji serialu i zarobić jak najwięcej 

spokojnie mógłby być 9 sezon jeszcze a oni mają zamiar skończyć już na 8 sezonie

a5z91yB.png

Opublikowano

KOŃCZY IM SIĘ HAJS NA SERIAL? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

1374609758-U346826.png
Opublikowano
2 godziny temu, Nuts. napisał:

KOŃCZY IM SIĘ HAJS NA SERIAL? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

nie wiem czy wiesz, ale to nie jest tak, że skoro zarabiają miliony to mogą sobie te miliony wydawać, nie chce mi sie tobie tłumaczyć podstawy jak wygląda produkcja serialu, ale mniej więcej:

jest scenariusz, są aktorzy, sprzęt i jest wyznaczony budżet na serial, którego nikt nie chce przekraczać, bo w zawiłych planach wydawniczych, ktorych szczegołów tez nie chce mi sie tłumaczyć mają rozpisane w czym mogą się  zmieścić, ile mniej więcej wyniesie ich produkcja serialu oraz ile pieniędzy przeznaczą na gaże dla aktorów itp. tam nie ma losowości, wszystko jest tam zaplanowane od najmniejszego szczegółu już na długo przed robieniem zdjęć

i pisząc, ze kończy im sie hajs nie miałem bezpośrednio na myśli, że nie mają pieniedzy na produkcje tylko, że oni chcąc zarobić jak najwięcej starają się ciąć koszty kompresujac odcniki do jak najbardziej okrojonej formy aby zmieścić cały scenariusz w jak najmniejszej ilości odcinków i przez to zarobić jak najwięcej.

serial nie traci na popularnosci a wręcz przeciwnie, ogląda go coraz więcej osób i HBO aby wycisnąć jak najwięcej skraca wątki i upraszcza je aby zmieścić jak najwięcej scenariusza w danym odcinku serialu.

ponadto wraz ze wzrostem oglądalności serialu rosną ogólne koszta produkcji serialu, głównie są to rosnące z sezonu na sezon gaże dla aktorów serialu, do tego dochodzą potężne sceny batalistyczne, na zrealizowanie których również idzie ekstremalnie dużo czasu oraz pieniędzy 

nie myśl sobie, że skoro serial jest popularny i że zarabiają mase hajsu, to będą cały ten hajs przeznaczać na produkcje serialu, nie rozumiesz najwyraźniej jak sie zarabia i jak wiele detali zawierają plany tworzenia tego serialu, które tak jak każdy inny serial czy film jest nastawiony na zysk, a tutaj tym bardziej skoro serial zmierza ku końcowi to HBO próbuje jak najmniejszym kosztem oraz wysiłkiem zarobić jak najwięcej dolarów.

a5z91yB.png

Opublikowano

oglądaliście już nowy odcinek?

Jaime przeżyl tak jak zakładałem, co prawda nie uratowany przez Tyriona, ale jednak. jestem ciekaw co szykuje Arya (zakładam, że zabije Littlefingera), jej konflikt z Littlefingerem narasta coraz bardziej i pewnie w następnym lub max nastepnych dwóch wszystko się wyjaśni.

co ważniejsze, a nawet najważniejsze w tym odcinku, Gilly, dziewczyna Samwella czytała książkę i pytała czym jest rozwód, powiedziała, że znalazła w książce fragment mówiący o tym, że jakiś książę Rogar (nie umiała przeczytać Rhaegar) anulował swoje małżeństwo i ożenił się z kimś innym. z tego wynika, że Jon Snow jest prawdziwym synem Rhaegar'a a nie żadnym bękartem i ma większe prawa do tronu niż Daenerys!! 

nie moge się doczekać następnych odcinków :DDD 

a5z91yB.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Po finale 7 sezonu i fakcie, że minimalnie rok,1.5 roku czekać na następny odechciewa mi sie żyć.

Poleca ktoś coś oglądać podobnego w trakcie czekania na masterpiece 8 sezon?

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Też nie jestem z tego powodu zadowolony xD

Myślę, że Vikings mogą Ci się spodobać. 

Opublikowano

A po serialu dobrze się czyta książke? bo zastanawiam się, nie wytrzymam miesięcy bez czegoś co związane z grą o tron, a słyszałem, że w książce sporo wątków, których w serialu nie ma

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

A czy nikt nie uważa, ze Gra o Tron jest trochę zbyt brutalna? Ja obejrzałam kilka odcinków i nie mogłam wytrzymać tej krwi, obcinania głów i kończyn. Czy w następnych sezonach to się zmieni?

Opublikowano
36 minut temu, OivanenM napisał:

A czy nikt nie uważa, ze Gra o Tron jest trochę zbyt brutalna? Ja obejrzałam kilka odcinków i nie mogłam wytrzymać tej krwi, obcinania głów i kończyn. Czy w następnych sezonach to się zmieni?

Nie zmieni się.

1398258449-U383457.png

Opublikowano
18 minut temu, OivanenM napisał:

Tobie na przykład się to podoba? W sumie, jeśli ktoś to lubi, to pewnie jest mistrzostwo :D

Jesteś dziewczyną, więc to nie jest zaskakujące, że wolałabyś by było mniej brutalnie. 

Mi to w niczym nie przeszkadza, a nawet mi odpowiada - przynajmniej serial różni się czymś od innych. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

boję się, że jestem na tyle spaczony, że mnie to rusza. nie ma że dla mnie nic dziwnego w rąbaniu głów czy innych części ciała. nawet powiedziałbym, że nie jest tego epicko dużo, ale nie przykładam też sporo uwagi do tego. jestem przyzwyczajony do różnych strzelanek i innych takich więc no; jest wporzo. 

1374609758-U346826.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...