Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początek gry w WoWa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam,

zainteresowalem sie gra w wowa, ale jeszcze nie na tyle zeby grac na globalnych serwerach blizzarda stad pobralem sobie pewnego priva

pierwszy raz klikam cokolwiek w wowie, wiec mam pytanie

na czym ta gra tak naprawde polega, do czego w niej dazymy?

serwer na ktorym gram jest podobny ratami do globala (ofc nieco zwiekszone, ale mniejsza o to), dobilem sobie jakos ten 30level i co dalej?

zaczalem grac od nowa orkiem, biegam po tej mapie startowej, nie wiem gdzie szukac dalej questow, mobkow z wyzszym poziomem... wiecie, pol zycia spedzilem w malutkim swiecie metina gdzie z pierwszej wioski slzo sie do drugiej, potem na doline orkow, potem do lochu pajakow... wiecie "schematycznie", a tutaj latam po tej mapie w sumie nie wiem gdzie, nie wiem gdzie kierowac sie dalej, czego szukac

biegam po mapach, na wiekszosci map sie gubie (teraz pobiegalem gdzies tak, ze od dwoch dni nie wchodze na postac bo nie wiem jak wrocic do jakiejkolwiek lokacji) ciezko znalezc mi jakies questy, co robie nie tak?

Edytowane przez Hraklo

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

No musisz osiągnąć maksymalny poziom i dopiero gra sie rozkręca. Możesz robić tylko questy, ale od 15 lvla możesz też chodzić na instancje przez Dungeon Finder ( bodajże jak klikasz I to sie odpala). Nie wiem na jakim dodatku grasz. Od cata w stolicach ( Orgrimmar dla Hordy, a Stormwind dla Alliance) możesz wziąć co pare levelu questa, który zaprowadzi Cie do krainy w której najlepiej levelować. Jeżeli grasz na Wotlk i w dół to polecam ściągnąć addon carbonite. Na mapie pokazuje przedział levelu w którym powinieneś robić questy. Ofc pomaga też w nich. 

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Żeby ogarnąć sobie questy ściągnij sobie Carbonit lub QuestHelpera.

Prawdziwa gra zaczyna się dopiero na max lv gdzie w grę chodzi raidowanie/pvp/zarobek czy zbieranie petów/mountów.

Gra samemu w Wowa nie ma sensu wiec ogarnij sobie gildie bo na privach będziesz miał problem z ogarnięciem grupy do progresu.

2sbu2dv.png

Opublikowano
20 minut temu, Betros napisał:

No musisz osiągnąć maksymalny poziom i dopiero gra sie rozkręca. Możesz robić tylko questy, ale od 15 lvla możesz też chodzić na instancje przez Dungeon Finder ( bodajże jak klikasz I to sie odpala). Nie wiem na jakim dodatku grasz. Od cata w stolicach ( Orgrimmar dla Hordy, a Stormwind dla Alliance) możesz wziąć co pare levelu questa, który zaprowadzi Cie do krainy w której najlepiej levelować. Jeżeli grasz na Wotlk i w dół to polecam ściągnąć addon carbonite. Na mapie pokazuje przedział levelu w którym powinieneś robić questy. Ofc pomaga też w nich. 

19 minut temu, razielek napisał:

Żeby ogarnąć sobie questy ściągnij sobie Carbonit lub QuestHelpera.

Prawdziwa gra zaczyna się dopiero na max lv gdzie w grę chodzi raidowanie/pvp/zarobek czy zbieranie petów/mountów.

Gra samemu w Wowa nie ma sensu wiec ogarnij sobie gildie bo na privach będziesz miał problem z ogarnięciem grupy do progresu.

okej, ogarnę te dodatki bo często nawet nie wiem gdzie kierować się do npc u którego mam questa.

myślicie, że warto zainwestować złotówki w oficjala jak już trochę rozgarnę się w privach?

pogram tak jeszcze z tydzień na tym serwerze, a potem przemyślę decyzję, póki co myślę kim warto zacząć i będę brał się za ogarnięcię świata wowa choć już teraz wiem, że będzie ciężko.

Ebmy5Hc.png

Opublikowano
12 minut temu, Adeczko napisał:

do 20 nie ma problemu z grą :)

Nie o problem z grą chodzi o o to jak bardzo zmieniła się ta gra i jaka przepaść jest miedzy privami a globalem.

2sbu2dv.png

• Aive zmienił(a) tytuł na Początek gry w WoWa