Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przełączanie kart graficznych w grach

protot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

jeżeli to zły dział to przepraszam 

posiadam laptopa od lenovo ,lenovo g50-80, mam w nim 2 karty graficzne 

zintegrowaną-intel hd 5500

dedykowaną-amd radon r5 m330 2gb

czuję że gry uruchamiają się na integrze, ponieważ  nawet w takim cs go jest słaba wydajność,a na starym komputerze z 4 gb ram grafiką od geoforce 1gb i jakimś intel core 2 duo gry chodzą płynniej.W dxdiag ten amd jest jako do tylko renderowania , więc może to tego przyczyna.Próbowałem wiele sposobów coś jak w catalyst control ustawienie wysokiej wydajności do cs czy h1z1 ale mało to daje , może nic w sumie.Mój procek to intel i5 5200u 2.2ghz do tego  6 gb ram ddr 3 i win 10 64bit . Za pomoc z góry dziękuję , bo to dość uporczywy problem i z tego co się dowiedziałem to nie tylko ja mam taki problem , w szczególności ci co mają laptopy od lenovo .

Opublikowano

aktualizacja !

chyba się udało weszłem w biosa zobaczyłem coś związanego z kartami graficznymi zrobiłem na enabled i  po uruchomieniu mam pod ppm jedynie catalyst control center  bez   wzmianki o intelu w dxdiag też już było o jedną zakładkę mniej ale co dziwne po paru minutach znów ustawienia intela się przywróciły , jak wyłączyć to na stałe ? w dxdiag teraz jest tylko intel

UP!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...