Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

I5-4460 i GTX 1060 6GB

batoncmg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Bo mam problem taki, że w BF 1 nawet na Low nie mogę grać... procesor cały czas 100% użycia... ale mam do wymiany na pewno pastę na procesorze i format do zrobienia, bo temperatury coś za wysokie, na pulpicie ponad 50

Opublikowano

Bo BF1 obciąża mocno procka, ale jak widzę testy tej karty z tym prockiem to faktycznie procek działa na 100%, ale karta nie jest jakoś mocno ograniczana, bo działa w około 90%. Tak jak powiedział aresorek - sformatuj kompa, wyczyść go z kurzu, nałóż nową pastę termoprzewodzącą (bo 50 stopni na pulpicie to dużo). Jak nie pomoże to pisz - spróbujemy pomóc.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Zrobiłem format'a, wyczyściłem z kurzu... niestety nie zmieniłem pasty bo nie mam już :c ale jutro pożyczę od kumpla i także wymienię.
Jak na razie pobieram BF1... jeszcze z 4h, i zobaczymy jak po formacie. Jestem dobrej myśli i mam nadzieję że będzie wszystko dobrze... a jak nie, to będę musiał kupić coś lepszego na s1150 :/ 

Opublikowano

Coś musi być na rzeczy, bo w podobnej konfiguracji grałem na wysokich bez problemu. Upewnij się też, czy masz najnowsze wersje sterowników ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Jest tak. Wymiana pasty raczej pomogła. Na ultra bez problemu gra chodzi, ale przy ograniczeniu do 60fpsów. Pierwsza mapa jaką przetestowałem to Amiens na 64 graczy, podbój i myślę że to najbardziej wymagająca mapa. A znów przy ograniczeniu do 200, są zauważalne ścinki, ale nie na wszystkich mapach... I jeszcze przypomniało mi się jednno. Dosyć niedawno, jeszcze nie mialem GTX1060, gdy zainstalowałem BF1 na Win7, jak teraz. Prawie że grać się nie dało, a jak zainstalowałem Win10 wszystko "ulżyło", oczywiście na tym samym sprzęcie. Rzeczywiście miało by to coś do rzeczy ?

Opublikowano

Nie ma co grać bez V-SYNC'a, bo przez takie coś obciążasz na 100% kartę graficzną a i tak pewnie nie ma monitora, który wyświetli więcej jak 60 klatek.

Ogólnie teraz 10 to najlepszy system do nowszych gier. Patrz zalecane wymagani BF1 - Windows 10 64 BIT. 

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

ewidentnie wina windowsa.. u siebie jak mialem 7 i 8.1 gra chodzila strasznie slabo, stuttering, niski fps i te sprawy.. po zainstalowaniu win 10 wszystko ulżyło.. slyszalem tez ze ta gra ostatnio dostala jakas aktualizacje która dała wciry 4rdzeniowym procesorom, ale nie wiem czy to prawda.

Opublikowano

Chodzi ogólnie o optymalizacje. Windows 10 jako najnowsze dziecko Microsoftu jest najbardziej wspierany (i to wsparcie będzie trwać najdłużej).

Informacja dla ogółu ludzi, którzy jeszcze mają windowsa 7. Nie wspiera od DirectX 12, więc już tego roczne tytuły mogą chodzić po prostu gorzej, o ile w ogóle będą się odpalać w DirectX11.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

No więc tak... z FPS'ami jest dobrze Ale nadal czuje niedosyt :/ i pewnie to jest już spowodowane procesorem...

Ale zauważyłem raczej problem z Internetem, mianowicie praktycznie cały czas mam czerwoną ikonkę "Latency Variation". I z tego co mi wiadomo, są to nagłe, wysokie skoki pingu, z małego na bardzo duży... niezauważalne w tabeli... co mogę na to poradzić? Może jakoś sprawdzić stabilność łącza czy coś? Zauważyłem właśnie ostatnio że coś gorzej ten Internet u mnie działa :/

20170807_183222.jpg

@edit
Pomógł zwykły restart Routera :D ale i tak nadal pojawiają się ścinki... da się grać, bo V-SYNC ratuje sytuacje... bez niego to jest makabra.. niby do 85 fpsów skacze, ale więcej ścinek...
Ja już nie mam sił :c Kupiłem nową kartę z myślą że będzie ładna płynna rozgrywka... ale jak zawsze w tej zasranej technologi zawsze coś nie pasi... może jednak wina procesora ? Bo zapomniałem napisać, gdy nie miałem karty, przez jakieś 2 msc. grałem na zintegrowanej z procesorem... i procesor trochę pewnie "dostał w dupę" (za przeproszeniem :D)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...