Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Napiszę fajne/ciekawe pluginy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, tak jak w temacie, czyli napiszę praktycznie każdy plugin, jeśli w jakiś sposób mnie on zainteresuje.
Czyli np. jakiś fajny autoox/event i tym podobne.

Jedyny minus: piszę only with bukkitapi

Propozycje pluginów piszcie pod tematem.

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano

Mógłbyś napisać plugin na event OX!

Plugin miałby config w którym ustawiało się pytania i poprawną odpowiedź do nich (TAK/NIE). 

Do tego przy pomocy regionów znikajaca podłoga w zalezności od poprawnej odpowiedzi (czerwona -nie | zielona-tak)

gracze po spadnięciu z platformy spadaliby na jakiś blok który teleportowałby ich np. na spawna.

Moim zdaniem fajna sprawa :)

EDIT: Event startowałby pod komendą /ox start a gracze dołączaliby do poczekalni dzięki komendzie /ox dolacz i po jakimś czasie gdy w poczekalni uzbierałoby się sporo osób to admin wpisywałby komende /ox otworz i np. szyba znikałaby i ludzie mogliby wskoczyć na arenę. Pytanie losowane byłoby z configu przy pomocy komendy /ox losuj. 

No i oczywiście żeby było zrobione to tak by pytania się nie powtarzały.

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano
1 minutę temu, Gigoss07 napisał:

Mógłbyś napisać plugin na event OX!

Plugin miałby config w którym ustawiało się pytania i poprawną odpowiedź do nich (TAK/NIE). 

Do tego przy pomocy regionów znikajaca podłoga w zalezności od poprawnej odpowiedzi (czerwona -nie | zielona-tak)

gracze po spadnięciu z platformy spadaliby na jakiś blok który teleportowałby ich np. na spawna.

Moim zdaniem fajna sprawa :)

przykładowo mam taki config:

#Spawn OX
spawnOX:
  world: "world"
  x: 10
  y: 80
  z: 10
  yaw: 60
  pitch: 70

#Lista pytan:
listOfQuestions:
  1: #sekcja, mozna dodawac ile sie chce
    question: "Czy creepery uciekaja przed ocelotami?" #pytanie
    reply: true #true - TAK, false - nie
  2:
    question: "Czy enderman moze podniesc kamien kresu?"
    reply: false

#Auto eventy
autoEvents:
  enable: true
  hour: 12
  minute: 00
  second: 00
  message: "&8>> &7Wybila godzina 12! Event OX zostal otwarty! Idz na ox: /ox spawn"

Ale nie wiem jak dalej robić.. I czy wgl warto, czy ktos bedzie tego uzywal.

Aktualnie interesuję się javą, powoli ogarniam java swing i awt, czasem bawię się HTML.

Opublikowano
1 minutę temu, ˈyøøniks napisał:

przykładowo mam taki config:

#Spawn OX
spawnOX:
  world: "world"
  x: 10
  y: 80
  z: 10
  yaw: 60
  pitch: 70

#Lista pytan:
listOfQuestions:
  1: #sekcja, mozna dodawac ile sie chce
    question: "Czy creepery uciekaja przed ocelotami?" #pytanie
    reply: true #true - TAK, false - nie
  2:
    question: "Czy enderman moze podniesc kamien kresu?"
    reply: false

#Auto eventy
autoEvents:
  enable: true
  hour: 12
  minute: 00
  second: 00
  message: "&8>> &7Wybila godzina 12! Event OX zostal otwarty! Idz na ox: /ox spawn"

Ale nie wiem jak dalej robić.. I czy wgl warto, czy ktos bedzie tego uzywal.

Trochę dopisałem do moich "wypocin" :p Co do configu, ja się na tym nie znam :D Podsunąłem tylko pomysł a co do tego czy ktoś by tego używał to na pewno! Póki co na event OX są tylko skrypty które jak wiadomo obciążają bardziej niż plugin...

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano
1 minutę temu, Gigoss07 napisał:

Trochę dopisałem do moich "wypocin" :p Co do configu, ja się na tym nie znam :D Podsunąłem tylko pomysł a co do tego czy ktoś by tego używał to na pewno! Póki co na event OX są tylko skrypty które jak wiadomo obciążają bardziej niż plugin...

No dobra, moge zrobic to ox, tylko jak to ma dzialac? i chyba wywale te autoeventy o danej godzinie, i po prostu bedzie /ox randomquestion - i tam bedzie sie robilo juz wszystko, i bedzie komenda /ox spawn - tepa na okreslone kordy itd. 

+ /ox givereward <gracz> - daje nagrode

Opublikowano
1 minutę temu, ˈyøøniks napisał:

No dobra, moge zrobic to ox, tylko jak to ma dzialac? i chyba wywale te autoeventy o danej godzinie, i po prostu bedzie /ox randomquestion - i tam bedzie sie robilo juz wszystko, i bedzie komenda /ox spawn - tepa na okreslone kordy itd. 

+ /ox givereward <gracz> - daje nagrode

Gitarka :D Czekam z niecierpliwością :)

Pomogłem?! Daj + ;D

Opublikowano

Jak w poprzednim temacie:

Zrób takie coś, że gracz musi stać na jakimś regionie, żeby go wynająć. Gdy jest nie wynajęta działka pisze na tabliczce "Na wynajem" a na dole "800$ - 16dni" a jak jest wynajęta "Wynajeta" a na dole "Randan - 16.05.2018"

I w configu się dodaje regiony, których nie można wynająć i jak zostaje 1 dzień wynajmu to dostaje ostrzeżenie o tym, że okres wynajmu się kończy. Limit dla graczy 1 działka a dla vipa 2 działki (config) no i to chyba tyle.

PS: Chodzi o wynajem regionów z WG 

banner.png

Opublikowano
1 minutę temu, Randan napisał:

Jak w poprzednim temacie:

Zrób takie coś, że gracz musi stać na jakimś regionie, żeby go wynająć. Gdy jest nie wynajęta działka pisze na tabliczce "Na wynajem" a na dole "800$ - 16dni" a jak jest wynajęta "Wynajeta" a na dole "Randan - 16.05.2018"

I w configu się dodaje regiony, których nie można wynająć i jak zostaje 1 dzień wynajmu to dostaje ostrzeżenie o tym, że okres wynajmu się kończy. Limit dla graczy 1 działka a dla vipa 2 działki (config) no i to chyba tyle.

PS: Chodzi o wynajem regionów z WG 

Cytat

jak na razie tylko bukkitapi ;/

a co do tych dzialek, to przeciez jest simpleregionmarket.

Opublikowano

autoevent zostanie zrobione w wolnym czasie, bardzo proste, kawalek kodu:

package pl.yooniks.event;

import java.util.HashMap;
import java.util.Map;
import java.util.logging.Logger;

import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin;

public class EventPlugin extends JavaPlugin{

private static Map<String, Boolean> questions = new HashMap<String, Boolean>();
	private static Logger log;
	private static EventPlugin instance;

@Override
	public void onEnable(){
		log = this.getLogger();
		instance = this;
		this.saveDefaultConfig();
		print("Dodaje pytania..");
		for (String section : this.getConfig().getConfigurationSection("listOfQuestions").getKeys(false)){
			final String question = this.getConfig().getString("listOfQuestions."+section+".question");
			final boolean reply = this.getConfig().getBoolean("listOfQuestions."+section+".reply");
			getQ().put(question, reply);
		}
		print("Pytania dodane.");
	}

public static Map<String, Boolean> getQ(){
		return questions;
	}

public static void print(String text){
		log.info(text);
	}

public static EventPlugin getInst(){
		if (instance == null){
			instance = new EventPlugin();
		}
		return instance;
	}

}

Opublikowano
Dnia 2.08.2017 o 12:37, ˈyøøniks napisał:

Cześć, tak jak w temacie, czyli napiszę praktycznie każdy plugin, jeśli w jakiś sposób mnie on zainteresuje.
Czyli np. jakiś fajny autoox/event i tym podobne.

Propozycje pluginów piszcie pod tematem.

boże.... twoja znajomosc angielskiego mnie powala. pisz lepiej po polski.

Mam dla Ciebie wyzwanie.

Napisz na jaką kolwiek chcesz wersje plugin kontrolujący entity, ze wsparciem teamów, atakowaniem i chodzeniem :) (optymalnie i bez bugów)

Opublikowano
11 godzin temu, TheMajster napisał:

boże.... twoja znajomosc angielskiego mnie powala. pisz lepiej po polski.

Mam dla Ciebie wyzwanie.

Napisz na jaką kolwiek chcesz wersje plugin kontrolujący entity, ze wsparciem teamów, atakowaniem i chodzeniem :) (optymalnie i bez bugów)

serio idź powkurwiać kogoś innego, piszę pluginy dopiero ponad miesiąc.

• Biter. zmienił(a) tytuł na [Plugin] Napiszę fajne/ciekawe pluginy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...