Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Problem z uruchomieniem gier

ReVivat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem tutaj z tematem którego nie mogłem znaleźć w internecie cały dzień szukałem informacji na temat mojego problemu. Więc przejdę do sedna mam problem z uruchomieniem jakiej kolwiek gry na steam, klikam graj i pojawia się tabelka która zazwyczaj znika po sekundzie bądź dwóch na której jest napisane np: ,,Przygotowanie do uruchomienia Rimworld...'' (Nie jest napisane że jestem podczas gry). Ten problem pojawił się wczorajszego dnia mniej więcej o 21:30. Mam oczywiście nowego windowsa 7 który ma mniej więcej z 5 dni na początku nie było takich problemów w sumie bez powodu się on pojawił nic na pewno nie zepsułem nie wydaje mi się że to jest problem komputera ponieważ jak loguje się na konto steam mojego brata to wszystko ładnie śmiga jak włączam swojego steama na innym urządzeniu mam na myśli laptopa też super śmiga nie odpalam zbyt wymagającej gry aby komputer miał wybuchnąć. Sprawdzałem spójność plików lecz tu już jest kolejny problem steam zaczyna mi lagować tylko na moim koncie co jakiś czas ma zawieszki mam na myśli brak odpowiedzi na parę sekund różnie raz na 3 sek raz na 30 sek, przypominam na tym samym urządzeniu na steam mojego brata normalnie gry działają... Co jeszcze mogę napisać? Więc podsumowując komputer jest git tylko coś na TYM KOMPUTERZE MOJE KONTO steam szwankuje może ktoś z was miał taki sam problem i wie go jak rozwiązać bądź ma jakieś rady to bym prosił o rozwiązanie. Co jedynie wpada mi do głowy to jest reinstallować steam ale nie widzę sensu toż u na innym koncie działa tak samo jak na innych urządzeniach.

Dodam że komunikat ,,Przygotowanie do uruchomienia Rimworlda...'' nie znika jest przez cały czas nawet by wisiał dopóki nie wyłącze tej tabelki i jeszcze sobie przypomniałem że jak wyłączam steama to on zostaje w procesach i muszę go tam ręcznie wyłączyć. 

Opublikowano

Więc tak zrobiłem reinstall. Zrobiłem kopie zapasową gier aby nie pobierać wszystkiego od nowa ponieważ mam limit 9zł=9GB więc troche mi żal ale dobra mniejsza o to jak już pobrałem steam to wgrałem katalog z steamapps do steamapps po prostu podmieniłem okey odpalam steam i przykładowo włączam znowu rimworlda i jest ten sam błąd więc wpadłem na to że może to byc błąd jakiś we plikach i usunąłem cały katalog z steamapps oczywiście kopia została na pulpicie. Odpalam znowu steam pobieram rimworlda jakieś 94mb więc komputer nie jest obciążony :D jak już wcześniej wspominałem. Jest te same okienko ,,Przygotowanie do uruchomienia''... ale po 3-4 sek mam brak odpowiedzi steam i nic innego nie moge zrobić jak wyłączyc steam za pomocą menadżera zadań. :/ 

Dodam że robiłem skana antywirusem nic nie wykrył. A u brata nadal gry śmigają więc problem ciągle tkwi w moim steam'ie ale tylko na tym urządzeniu.

Opublikowano

Dobra problem rozwiązany. Zamykam temat. Tak jak myślałem było coś nie tak w plikach gry i przez to miałem problemy ze steam.

• ToshiKatsu zmienił(a) tytuł na [Steam] Problem z uruchomieniem gier
  • ToshiKatsu zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...