Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo małe FPSY

superkolo2121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem dosyć niedawno laptop do "grania" Lenovo Y50-70 z UHD ekranem (4k). Na początku nieźle działał, lecz z czasem wydajność zaczęła maleć.

Odpaliłem w nim Minecrafta, moje specyfikacje :

Karta graficzna : 4GB Geforce GTX 960M

Procesor : Intel Core i7-4720HQ 2.6Ghz

Ram : 16GB

Pomimo takiego sprzętu, ustawieniu wszystkich ustawień na możliwe najniższe i zainstalowaniu OptiFine na pełnym ekranie gra działa w ok. 10-20FPS, na zminimalizowanym około 40-60FPS. Jest to bardzo dziwne, ponieważ mam kolegów, którzy z gorszymi parametrami komputera mają po 200-300FPS. Gram również w takie gry jak Battlefield 1 (gdzie na najniższych ustawieniach płynnie mi działa) oraz GTA V (na ustawieniach wysokich - działa płynnie). Próbowałem również ulokować więcej ramu do launchera niż przewiduje oraz ustawiać wyższy priorytet procesu, lecz nie daje to żadnych skutków.

Czy byłby ktoś w stanie pomóc ?

• Biter. zmienił(a) tytuł na Bardzo małe FPSY
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

- Optifine
- Ustaw wyższy priorytet dla jawy podczas uruchomionego miecrafta
- Pobierz Java Offline 64Bit (koniecznie)
- Od kiedy masz ten laptop? Od dawna ? To przeinstaluj sobie system najlepiej chyba ze masz backup
- Sprawdz temperatury podzespołów, np poprzez SpeedFan (czy jakos tak xD )
- Przeczyść sprężonym powietrzem laptop w srodku (Ino butelki z nim nie przechylaj zawsze PIONOWO !!!)
- Przeleć kompa ADWcleaner 'em 
- Jak masz jakis darmowy antywirus, wyjeb go ... szczerzy przynajmniej moim zdaniem przeformatować kompa niz miec darmowego antywirusa .. który naściąga wirusów a potem magicznie znajdzie i usunie ..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Okazało się, że system wybierając automatycznie najlepszą kartę graficzną dla Minecrafta wybrał zintegrowaną kartę graficzną Intela, zamiast nvidi. Przełączyłem karty i wszystko ładne mi śmiga, ale dziękuje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...