Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dużo fpsów, a mała płynność

Krzyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam w h1 100-160 fpsów, a mimo to czuje jakbym miał z 40. Po prostu nie ma tego 'pływania' tylko czuć lekkie rwanie.

Specyfikacja

i5 7400

1050TI

8GB

Aerocool 450VP

Opublikowano

Tak. W experience też mam info o najnowszych sterach. I dziwi mnie to, że mam 100+ a czuje dużo mniej. W CS, LOLu po 300+ i to czuje, że jest full płynnie.

Opublikowano

Tzn dałem sobie wszystko na low od razu, bo niby tak się lepiej gra w H1 i fakt, widać, że fpsów sporo, bo nawet w tym lobby co jest kupe graczy to mam po 150 fps i w grze tak samo. Tzn zależy od lokacji, ale 100-150 i myślałem, że 100 fpsów w H1 to jest płynność, a tego nie czuć wcale. Komputer jest nowy, H1 instalowane wczoraj, sterowniki wszystkie zainstalowane, co widać w każdej innej grze, że wszystko jset w porządku.

Opublikowano

Hmm, nie wiem. Może to wina gry. Ja też mam 90-100fps na low i nieraz nie czuję płynności tych FPSów, nawet tych 60FPS. Spróbuj zmienić rozdzielczość. Jeżeli masz fullhd to na 1600x900.

Opublikowano

No, ta gra ma dość słabą optymalizacje, od zawsze. Ewentualnie możesz sprawdzić jakiś inny config (Useroptions), reinstall gry. Chyba, że to są takie lagi, że nie da się grać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...