Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z image/pixelsearch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chce zrobić coś na zasadzie automatycznego kliknięcia po znalezieniu obrazka... co jest źle? Jestem kompletnie zielony i potrzebuje osoby która mi pomoże. Będe bardzo wdzęczny

#include <ImageSearch.au3>

HotKeySet("{F6}", "start")
HotKeySet("{F7}", "stop")

While 1
 Sleep(350)
WEnd

Global $x, $y
Func start()
$result = _ImageSearch("cos.bnp", 1, $x, $y, 10)
If $result = 1 Then
MouseClick("left", $x, $y)
EndIf

Opublikowano

Ja rowniez malo sie znam lecz wyskrobałem takie cos. Mi to dziala, musisz tylko dostosowac do swoich potrzeb. Napisz dokladnie co potrzebujesz to moze jestem w stanie Ci bardziej pomoc :)

Ja uzywam "ImageSearch2015".

#include <ImageSearch2015.au3>

Global $x, $y

$x1=500        ;zmien pozycje klikniecia
$y1=500        ;zmien pozycje klikniecia
$cos = "C:\Users\Puszek\Desktop\cos.png"

for $n = 1 to 1000000000000 ;loop w nieskonczonosc

$result = _ImageSearch($cos,1,$x1,$y1,0,0)
ConsoleWrite($result)

If $result = 1 Then
sleep(100)
MouseClick("left", $x, $y)
sleep(500)
EndIf

Next

Opublikowano

Obaj robicie to źle.

Do obu: Upewnijcie się, że biblioteka ImageSearch.au3 jest tam, gdzie powinna i nie brakuje wam odpowiedniego pliku .dll w folderze systemowym, bo to na tej dll-ce opiera się biblioteka.

@DJROR2001

-niepotrzebnie dwukrotnie deklarujesz include;

-nie masz klauzuli kończącej funkcję EndFunc;

-zmienne globalne? zadeklaruj lokalne wewnątrz funkcji. Na razie to bez różnicy DLA CIEBIE, ale warto wpajać sobie dobre nawyki, z czasem dowiesz się jakie to niesie korzyści.

-po czwarte primo nie znam rozszerzenia pliku ".bnp", może wystarczy przyjrzeć się dwa razy, żeby odgadnąć, dlaczego nie działa?

@_Benzi:

-sprawdzałeś swój kod?

_ImageSearch($findImage, $resultPosition, ByRef $x, ByRef $y, $tolerance, $transparency = 0)

tak  wygląda funkcja.

-zadeklarowałeś $x1, $y1 z wartościami, które do niczego się nie nadają, dopkóki nie korzystasz z _ImageSearchArea, po czym, i tak zostawiasz je samym sobie, ponieważ;

-do ruszenia myszką używasz już innych zmiennych (?)

-podejrzewam, że jesteś na humanie albo w gimnazjum, bo już na pierwszych lekcjach matematyki w szkole średniej można się dowiedzieć, że 1000000000000 to 1000000000000 a nieskończoność jest nieskończona, Twoja liczba jest niczym w obliczu nieskończoności, jest jej 0.000...%. Pętla wykona się i o ile liczenie tego na liczydle zajęłoby Ci nieskonczoność, o tyle komputer śmignie pętlę w moment, szczególnie, że nie ma nic do roboty pomiędzy iteracjami.

Albo jestem do tyłu z tematem (bo nie korzystam z tej biblioteki od lat) albo nawet sam Pascal i Leibniz zachodziliby w głowę jakim cudem to działa.

Poniżej wersja poprawna:

HotKeySet("{f5}", "gogo")

While True ;albo 1
	Sleep(1000)
WEnd

Func gogo()
	Local $x, $y
	$img = _ImageSearch(@ScriptDir &"/twoj_plik.b_M_p", 1, $x, $y, 50, 0)
	If $img Then MouseClick("left", $x, $y)
EndFunc

sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...