Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki w POE

Expeliarmus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, właśnie pobieram POE i chciałbym zapytać o jakieś rady dla początkującego. Wiem, że możliwości jest dużo, więc prosiłbym o jakiś sprawdzony kierunek, w jaki budować postać itp.
Podstaw pewnie nauczy mnie kolega, jednak chciałbym wiedzieć coś więcej (podobno nie można za darmo cofnąć wyborów skilli etc.)

expeliarmus_zps84c9ccee.png

Zbieram Like :)

Arcymistrz
Opublikowano

Najlepiej zacząć od wejścia na ich forum i wybrania buildu, który będzie Ci pasował. Są tam działy podzielone na klasy. Patrz na tagi tj. [Budget] lub [Newbie friendly] czy [Starter]. Masz tam jak rozdawać drzewko, czego szukać w itemkach itd. Z tego zrozumiesz jeden build i będzie Ci się dość wygodnie grało jak na pierwszy raz.

Opublikowano
21 godzin temu, Why napisał:

Najlepiej zacząć od wejścia na ich forum i wybrania buildu, który będzie Ci pasował. Są tam działy podzielone na klasy. Patrz na tagi tj. [Budget] lub [Newbie friendly] czy [Starter]. Masz tam jak rozdawać drzewko, czego szukać w itemkach itd. Z tego zrozumiesz jeden build i będzie Ci się dość wygodnie grało jak na pierwszy raz.

Stworzyłem wiedźmę i robię ją pod build Summon Raging Spirit.
Tak przedstawia się moje aktualne drzewko: https://www.pathofexile.com/fullscreen-passive-skill-tree/AAAABAMAARslIvRLrmvbbAttGX0YkyehL7QMvorK09lb34rpAuyK

Mógłbyś doradzić, czy dobrze rozdaję punkty, ewentualnie, w którą stronę się teraz kierować?
Buildy na internecie wyglądają trochę inaczej, znajduje się tam avatar postaci, a w środku niego punkty do rozdania - czy takie coś pojawia się po wyborze klasy? Kiedy jest ten wybór?

expeliarmus_zps84c9ccee.png

Zbieram Like :)

Arcymistrz
Opublikowano

Prawdopodobnie mówisz o subklasie. Wybór jej masz dopiero możliwość po ukończeniu labiryntu. Podążaj za buildem który znalazłeś (głównie drzewko) i będzie ok. Do tego rozglądaj się za itemkami, które statystykami podobne są do tych, co w temacie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...