Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tu Turek28 ;) zostałem zbanowany na 30 dni ale mija już jutro (sobota) ban, ale nie mogę czekać:D

Mój problem jest w tym, że zrobiłem 21 buttonów(w GUI) i wrzuciłem je do autoit3 a działa mi tylko jeden.

Tzn. pod buttonem 1 zrobiłem, że klika kordy warzywa a potem sieje (bot do ZI) tyle, że kordy pola wam nie podam :P

Tak samo pod 2 buttonem ale już on nic nie robi;/ tzn. jak kliknę to mysz nie reaguje, source:

To jest ukryta treść, proszę

button 1 dziala reszta nie :/ pomocy plx

Opublikowano

Nie łączcie MouseMove z MouseClick bo to nie ma żadnego sensu!

Wystarczy samo

zamiast "left" możesz wpisać "right", wtedy kliknie prawy przycisk myszy (są też inne opcje, poczytaj helpa)

zamiast 123, 456 wpisz sobie koordy.

i do zmiennej nie można przypisać więcej niż 1 instrukcji, pozatym nie stawiaj enterów gdzie popadnie, bo w AutoIT nie zaznaczasz gdzie się linia kończy (nie ma ; na końcu każdej linii).

[TUT] Full Autoit V3 Tutorial

yo po 1 nie kayloger tylko bot który zapamiętuje hasła -_-

stop1.png

Opublikowano

Jeb4ć to "MouseClick("left", 123, 456)" teraz mi już sie nie chce zmieniać. A możesz mi powiedzieć jak zrobić że jak kliknę button1 to kliknie na warzywo i potem bd siał?

Opublikowano

Nie gram w żadne jebane zielone imperium (ja pierdole kto taki syf wymyśla), więc może sprecyzuj co ma się stać, a nie "kliknie w warzywo i bedzie siał", bo nic z tego nie rozumiem.

stop1.png

Opublikowano

nastepny z virtual-gierą przegladarkowa, pewnie wychodz z załozenia ze kazdy gra skoro i on gra

człowieku jak nie umiesz sam zrobic skryptów w autoit to nawet sie nie zabieraj za to gnębiąc innych , najpierw zasady tworzenie skryptów, funkcji czy gui , a dopiero potem coś zrób bo wymagasz niemozliwego !!

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

No ja pierdole... no zjebałbym tego co wstawia taki długi kod w całości.

Mały instruktaż:

Przed twoim zajebiście długim kodem wpisujesz:

a po nim:

Co daje następujący efekt:

ZAJEBIŚCIE DŁUGI KOD

stop1.png

Opublikowano

pisz co ma robic dla każdego przycisku po kolei, ale wygodniejsze bylo by zrobienie funkcji i wykonanie ich

jakbys nie zrozumial :

tumasz to swoje gui z funkcjami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to wszystko robi Kada tylko zaznaczyc w opcjach generatora kodu : generuj kod OnEvent i generuj zdarzenia dla...

śmieciowe wpisy typu : $WS_GROUP najlepiej usunąć bo nieprzydatne czyba ze formatujesz okienka to inne zostawiasz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano (edytowane)

@up:

$WS_GROUP "śmieciowy" atrybut? to zrób okienko z tabami bez tego...

z helpa:

Specifies the first control of a group of controls. The group consists of this first control and all controls defined after it, up to the next control with the WS_GROUP style.

PL:

Określa pierwszą kontrolkę z grupy. Grupa zawiera tą i wszystkie inne kontrolki zdefiniowane po niej, aż do następnej kontrolki z atrybutem $WS_GROUP.

EDIT:

To może samo jakoś dodaje potem przy kompilacji, albo ja źle zrozumiałem. W sumie może to tylko robi takie drzewko w KODA.

Edytowane przez Maciek134

stop1.png

Opublikowano

hmm, nie uzywam i zawsze kasuje

a z tabami nie mam problemów mimo braku

up : Macieju,o się odnosi do TAB jako współpracy przycisków z tabowaniem ( wciskaniem TAB ze skacze po opcjach ) , a nie tworzenia tabów w gui. mam nadzieję ze tak myślisz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

jak można zrobić że np jak w main menu lub liście w kodzie zrobić że wpisze jakis tekst kilka razy i będie rozsuwane i jak coś wybiorę i przycisnę button to to zrobi chodzi mi o sam kod na to menu i jak przypisać do buttona

i

Portable AutoIt

Można zgrać na pamięć przenośną i pisać skrypty gdzie się chce

Kalkulator

Zrobiłem go w celach ćwiczebno-naukowych. Zezwalam na edytowanie kodu

Download: http://rapidshare.com/files/420169333/Kalkulator.rar

Skan: http://virusscan.jotti.org/pl/scanresult/8eab82267fa3b9f421a94d0522e90376aff38c2f

Screen

2pyotar.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...