Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, było dużo takich pytań ale zadam poraz kolejny.

Jak zrobić własny serwer metin 2 , chciałbym aby ktoś wytłumaczył mi jak sie to kleji , ile to kosztuje , w jakim kierunku programowania 

musziałbym się uczyć aby działać coś w tym kierunku. Odrazu podajcie jakiś program graficzny taki w 3D. 

Najlepiej gdyby ktoś ogarniał temat lub chciałby dołączyć sie do pomysłu i go zrealizować . 

Dziękuje z góry za pomocne odpowiedzi :).

Opublikowano

Jeśli jesteś aż tak zacofany, że musisz zadawać takie pytanie na forum to odpuść sobie. Przy takich umiejętnościach jakie można zauważyć po tym co piszesz nie wiem czy gotowiec na hamachi by ci odpalił. 

signature-J2RJD3Z9.png

Opublikowano

Hmmm, najważniejsze w tworzeniu projektu jest mieć POMYSŁ, musisz mieć coś takiego, co przyciągnie graczy, ale wiadomo, na chęciach i pomysłach, serwera się nie zbuduje.
Cenowo to zależy, jeżeli nie masz osób w teamie, typu ( GRAFIK,TECHNIK,) to doliczane są wszelakie koszty, typu layouty, 150-350 zł, prezentacje 100-200. Systemy, jeżeli będziesz chciał kupić, to również ceny oscylują w granicach 40-500+. Do tego forum, z licencją bez. Autorskie sety etc, kolejny koszt 30-200zł. 

Python, lua.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 28.07.2017 o 09:24, SangorPL napisał:

Witam, było dużo takich pytań ale zadam poraz kolejny.

Jak zrobić własny serwer metin 2 , chciałbym aby ktoś wytłumaczył mi jak sie to kleji , ile to kosztuje , w jakim kierunku programowania 

musziałbym się uczyć aby działać coś w tym kierunku. Odrazu podajcie jakiś program graficzny taki w 3D. 

Najlepiej gdyby ktoś ogarniał temat lub chciałby dołączyć sie do pomysłu i go zrealizować . 

Dziękuje z góry za pomocne odpowiedzi :).

1. trzeba mieć pliki serwerowe do odpowiedniej wersji freebsd na 10 i 11 ida te nowe np a te stare na 9 i 8 

2. programowanie im więcej tym lepiej jezyk lua -questy php 5 strona www ewentualnie java

3 . technik informatyk w tym kierunku wiesz wszystkie bazy i systemy operacyjne

4.im więcej umiesz i wykonasz sam tym mniej płacisz za oferowane usługi

5. sa czasami osoby co oferują administracje nad serwerem freebsd jak wyżej osoba podała Jacob S Technik według mnie najważniejsza osoba w całym zespole :D

NCC3.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak zaczynałem tworzyc serwery hamachi w 2009 to pierwszy udało mi sie stworzyc na podstawie tego poradnika. Moze tobie tez sie uda :)

2

czesc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...