Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telewizory 4k

DeGreZet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu planuje zakup telewizora 4k, do moje pokoju, będę na nim oglądał filmy, grał w gry na PC i tak dalej w odległości od 1.5 m do 3.5 m. Mam jednak problem bo ceny tych telewizorów wahają się od 1600 zł do nawet 20 tysięcy. Interesuje mnie minimum 40 cale i skrajnie najwięcej 49 cali. Nie znam się, wiec jakby ktoś mógł mi wytłumaczyć czym się kierować przy wyborze i czy/dlaczego warto wydać kilka tysięcy więcej.

Oto kilka moich typów z tych najtanszych:
https://www.emag.pl/telewizor-philips-49-led-12-smart-tv-4k-uhd-123cm-49pus6031/pd/DP7HK7BBM/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_campaign=whoop_tvs_and_accessories&cmpid=61096&gclid=EAIaIQobChMIub-a2_Kb1QIVgbXtCh2VEgSOEAYYCCABEgJrjfD_BwE - 1900

https://www.emag.pl/telewizor-hyundai-uls40ts298smart/pd/DSYZTDBBM/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_campaign=whoop_tvs_and_accessories&cmpid=61096&gclid=EAIaIQobChMIub-a2_Kb1QIVgbXtCh2VEgSOEAYYBCABEgJPFfD_BwE - 1650

https://rs-power.pl/rtv/689-samsung-ue40ku6400sxxh-4k-smart-tv-pqi-1500-8806088295534.html?utm_source=google&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=samsung-ue40ku6400sxxh-4k-smart-tv-pqi-1500&gclid=EAIaIQobChMIx4fnwIyo1QIVb7vtCh0xJg6kEAYYAiABEgKfkPD_BwE - 1900

Któryś się w ogóle do czegoś nadaje, czy to buble?

76561198044354237.png

Opublikowano

Nie wiem tylko, że zdajesz sobie sprawę z tego, że telewizory to nie monitory i nie są one przystosowane do komputerów PC. Ponadto, by grać w 4K na przyzwoitych klatkach to trzeba mieć zestaw za około 5000 złotych.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Chyba sobie robisz jaja. Od 2 lat gram na PC przy użyciu kanapy, bezprzewodowowych kontrolerów(klawa+mysz+pad) i telewizora i jest rewelacyjnie. Proszę jakichś ogarniętych ludzi do pomocy, a nie przegrywów życiowych, khpmhmhm, non-profit modów.

76561198044354237.png

Opublikowano

Sam się ogarnij i idź zobaczyć jak marnie wygląda obraz z komputera nie w 4K  na TV 4K. Do tego sprzęt by grać komfortowo powinien działać też w natywnej rozdzielczości telewizora i przynajmniej potrafić wyświetlić właściwie obraz z komputera . 

To nie są nawet sprzęty dostosowane do wyświetlania obrazu z komputera w rozdzielczości wyższej niż FullHD. Sprzęt w tej cenie to raczej dla sklepowej biedoty nastawionej na zasadę inni mają to ja też mogę mieć bo jest tani. 

Jeżeli wyobrażałeś sobie że będzie lepszy niż na Full HD to jak widać uważasz że wszystkie rozumy już pozjadałeś i zaczynasz zaliczać się sam do przegrywów życiowych. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
  • 10380 postów:1310_thumbsup_tone1::1310_thumbsup_tone1::1310_thumbsup_tone1:

Rozumiem, że nabijanie postów to cel życiowy pewnego sortu ludzi, ale ja o chlebie, a wy o ch wie czym.

Chcę grać na telewizorze i tego do cholery dotyczy moje pytanie... A dostaje takie odpowiedzi:
Jeden koleś - "o nie nie, nie wolno grac na PC przy użyciu telewizora bo one są nieprzystosowane, a wgl to trza mieć sprzęt za 5k zł"... Po moim Steamie, chyba da się wywnioskować, że zapewne mam dobry sprzęt. ;_; Mam zamiar grać w 4k, aktualnie posiadam dobre SLI, a w planach do końca roku mam zamiar zrobić sobie SLI z serii 2000, gtx 2070, albo 2080.

I nie gadajcie mi bzdur, że obraz na tv jest gorszy bo mam monitor za blisko 1000zł i telewizor full hd za parę tysięcy, kupiony lata temu i obraz jest zbliżonej jakości.

Spytałem się tylko czy takie telewizory mają rację bytu, bo nie chcę wydawać niepotrzebnie kilka tysięcy więcej, żeby mieć 5-cio % wzrost jakości obrazu. Jak widać muszę szukać pomocy na innym forum.

76561198044354237.png

Opublikowano

Nie wiem jak można nie zrozumieć tego co się pisze, nie dostaniesz lepszej jakości niż masz na zwykłym monitorze teraz po zmianie na TV w 4K. 

Zwykłe tanie TV nie są dostosowane do obsługi komputera i mimo lepszej jakości obrazu będzie gorszej jakości, z mniejszym odświeżaniem i lagami ekranu.  

Do ciebie też nie dociera podstawowa informacja że większość tanich TV nie obsługuje rozdzielczości  4K z komputera bo nie mają nawet takiej możliwości bez układów jakie są w monitorach. Sprzęt to sobie możesz posiadać nawet zajebisty kiedy TV nie będzie potrafił nawet wyświetlić odpowiednio. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...