Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcanie Gigabyte R9 280x

kacperos14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,chciałbym zapytać jaka jest bezpieczna granica taktowania pamięci i rdzenia w karcie graficznej Gigabyte r9 280x wersji OC?(mam na myśli bez ruszania napięć)I czy mogę uszkodzić kartę zabiegiem bez zmiany napięć(nigdy nic wcześniej nie podkręcałem).Być może przyda się informacja o zasilaczu a więc jego nazwa to silentiumpc supremo m2 gold 550w.Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Zasilacz spoko, możesz na nim podkręcać.

Ile da radę OC zależy tylko od twojej karty. Zacytuje kogoś słowa, nie wiem kogo- "Każda karta kręci się inaczej".

Próbuj zwiększać MHz rdzenia i pamięci o np 10MHz--> test--> jeżeli wszystko dobrze do dajesz więcej--> test i tak dalej. Jeżeli karta już wywala to malutko dodajesz do napięcia.

Opublikowano

Mam silentium pc aquaris x70w

A wracając bo nikt nie udzielił odpowiedzi.Jest to bezpieczny zabieg póki nie bawię się napięciem tak?

Opublikowano

Tak. W sumie to po zmianie napięć też jest to bezpieczne, bo karty mają limity co do tego i zazwyczaj zwiększenie napięć nic nie daje.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Dobra dzięki za pomoc.Karta stabilnie wbiła na core clock:1172(100 więcej) i memory na 1575(full z 1250)Przyrost w grze wyniósł nawet 30fps.Dzięki wielkie pozdrawiam i temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...